Een scene uit de film ‘Homo?! Boeit geen flikker!’ onder regie van de Ruurloër Jelle Kleinhesselink. Foto: PR.
Een scene uit de film ‘Homo?! Boeit geen flikker!’ onder regie van de Ruurloër Jelle Kleinhesselink. Foto: PR.

Première educatieve speelfilm 'Homo?! Boeit geen flikker!'

Algemeen

RUURLO - Jelle Kleinhesselink uit Ruurlo kwam zelf op vijftienjarige leeftijd uit de kast. En hoewel de acceptatie groot was had hij nog wel last van vooroordelen van anderen. Een reden voor de Ruurloër om anderhalf jaar geleden te starten met het maken van een educatieve speelfilm over de acceptatie van homoseksualiteit met als titel 'Homo?! Boeit geen flikker!'

Samen met een gedreven groep vrijwilligers is de film opgenomen in Ruurlo en omgeving. De productie is nu in de montagekamers en de groep werkt nu toe naar de première die zal plaatsvinden op 26 augustus in het Rembrandt Theater in Arnhem. Het doel is om met deze film de acceptatie van jonge homoseksuelen te vergroten. "Het verschil maken met mijn film zal op nationale en internationale schaal niet gaan, daar ben ik me van bewust. Maar al zou deze film maar voor tien jonge mensen het verschil kunnen maken, dat zijn wel tien jongeren die een leven kunnen leiden zoals ze zich voelen, ongeacht geaardheid, want wat zegt dat nou eigenlijk over een persoon?" aldus Jelle Kleinhesselink.

Uitnodiging
Veertig scholen uit Enschede, Arnhem, Hengelo, Haaksbergen, Eibergen, Ruurlo, Zevenaar en Borculo kunnen een uitnodiging verwachten voor de première. Daarnaast dagen de organisatoren bekende Nederlanders (tv of politiek) uit om te komen kijken naar de film. Tickets voor de première zijn te koop via www.homodefilm.nl/tickets of bij een van de verkooppunten in Ruurlo (Ans Bloemenshop) en Borculo (Lunchroom de Heerlijkheid).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant