Verlichting van het sprookjesbos Ter Weeme. foto: Rob Weeber
Verlichting van het sprookjesbos Ter Weeme. foto: Rob Weeber

Sprookjesbos in Neede

Algemeen

NEEDE - Afgelopen weekend was de eendenvijver van het A.G.J. ter Weemepark voor de negende keer verlicht. Traditiegetrouw werd de gehele beschoeiing van de eendenvijver voorzien van lampjes die weerkaatsten in het rimpelloze water. Daarnaast gaf de fontein een ware lichtshow en konden de bezoekers via de verlichtte brug naar het eiland waar de accordeongroep 't Geet Net sfeervolle muziek in het theehuisje ten gehore bracht. Wie het park overdag niet kent, waande zich in een heus sprookjesbos waar de fantasie zomaar op de loop kan gaan.

Door Rob Weeber

De N.P.V., de Needse Pluimvee- en Konijnenfokvereniging, is sinds het begin betrokken bij het onderhoud van het park, de voormalige theetuin van de familie Ter Weeme. Dit begon al in 1946 toen wijlen Gerrit Arendshorst aan mevrouw Ter Weeme-Lewin het voorstel deed om het park op te knappen, nu 70 jaar geleden dus. Sindsdien zijn talloze vrijwilligers van de N.P.V. in de weer om het park, eendenvijver en hertenkamp, te behouden voor de toekomstige generaties. Harrie Overbeek leidt namens de N.P.V. de Vijvercommissie die verantwoordelijk voor het park is. "We zien hier opvolgende generaties genieten van al het moois dat het park te bieden heeft. De bedoeling is dat het laagdrempelig blijft en ook beheersbaar voor ons. Daarom hebben we bijvoorbeeld bewust niet gekozen voor een kinderboerderij, maar voor een afgesloten hertenkamp. Dit scheelt toezicht. De eendenvijververlichting is altijd een mooi en drukbezocht evenement. We verwachten dit jaar zo'n 750 bezoekers. Deze kunnen tijdens het evenement ook de verlichte brug over naar het theehuisje. Normaal is de toegang tot de brug naar het eiland afgesloten omdat het een te populaire plek voor de jeugd werd."

Ook voorzitter van de N.P.V. Dinant Rohaan is zichtbaar tevreden over het evenement dat iedere vijf jaar wordt gehouden. Hij wijst op de aanpassingen die met behulp van de gemeente zijn gedaan, zoals de nieuwe beschoeiing rondom de vijver en het hek rondom het hertenkamp. Daarnaast heeft EIKI Neede nieuwe lampjes gesponsord. De lampjes zijn aan de bovenkant voorzien van een kapje, wat de levensduur verlengt.

De toegang tot het park blijft gratis, maar een vrije gift is altijd welkom. Tot slot wijst Rohaan nog op de komende loterij van de N.P.V. die binnenkort weer van start gaat. Hoe meer er verkocht worden, hoe mooier het park blijft.

De verlichte eendenvijver. Foto; PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant