Subsidie voor 'dure adressen' voor breedband in buitengebied

Algemeen

BERKELLAND - Het college vraagt de gemeenteraad om een budget van 300.000 euro beschikbaar te stellen. Dit als mogelijke oplossing voor de 'dure adressen' in het buitengebied van Berkelland die niet tegen 'normale' markttarieven aangesloten kunnen worden op breedband. De gemeente Berkelland wil alle inwoners van het buitengebied in staat stellen toegang tot een breedbandvoorziening te krijgen.

Betaalbare voorziening
Een breedbandvoorziening is erg belangrijk voor de leefbaarheid en economische ontwikkeling van het buitengebied. Marktpartijen bieden oplossingen aan voor de realisatie van breedband in het buitengebied. Dit leidt niet voor het gehele buitengebied tot betaalbare voorzieningen. De ligging van een aantal adressen maakt dat zij niet tegen 'normale' markttarieven aangesloten kunnen worden. Voor deze adressen wil de gemeente een oplossing aanbieden.

Ondergrens van 2.500 euro
Van inwoners wordt wel een eigen investering verwacht. Percelen waar de eenmalige kosten voor aanleg van de breedbandvoorziening meer dan 2.500 euro bedragen komen in aanmerking voor subsidie. Er geldt een maximumsubsidiebedrag van 7.500 euro per aansluiting.

Aanvraag
Wanneer de raad besluit op 11 oktober het benodigde budget beschikbaar te stellen, kan vanaf 12 oktober de subsidie aangevraagd worden bij de gemeente.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant