Collecte Diabetes Fonds in Neede, Rietmolen en Noordijk

Algemeen

NEEDE/RIETMOLEN/NOORDIJK - Van 31 oktober tot en met 5 november vindt de jaarlijkse collecteweek van het Diabetes Fonds plaats. In het hele land gaan ruim 22.000 mensen collecteren voor het Diabetes Fonds. Ook in Neede, Rietmolen en Noordijk komt de collectant langs de deur. Met de opbrengst van de collecte kan belangrijk wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling en de genezing van diabetes worden uitgevoerd.

Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds: "Wij zijn onze duizenden vrijwilligers enorm dankbaar dat zij in heel Nederland de straat opgaan om te collecteren voor het Diabetes Fonds. Wij hopen dat ze hartelijk worden ontvangen en zoveel mogelijk geld ophalen voor de genezing van diabetes. Diabetes is helaas een groeiende ziekte. Al ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en elke week komen daar 1.200 mensen bij. Geld voor onderzoek en voorlichting is dus keihard nodig."

Geven kan altijd
Mochten inwoners van Neede, Rietmolen of Noordijk de collectant aan de deur hebben gemist, dan kunnen ze ook een bijdrage leveren aan de genezing van diabetes door te doneren via de website van het Diabetes Fonds www.diabetesfonds.nl of door Diabetes te sms'en naar 4333. Er wordt dan eenmalig € 3 aan het Diabetes Fonds gedoneerd.

Over het Diabetes Fonds
Het Diabetes Fonds vindt dat iedereen een gezond leven verdient zonder diabetes en de complicaties ervan. Het Diabetes Fonds wil Nederland gezonder maken en diabetes genezen. Enerzijds door wetenschappelijk onderzoek te financieren naar betere behandelingen, genezing en complicaties van diabetes type 1 en type 2. Anderzijds door de gezonde keuze makkelijker te maken. Het Diabetes Fonds focust zich de komende jaren op vermindering van de suikerinname en samenwerking met werkgevers en partners om werkend Nederland minder te laten zitten.


www.diabetesfonds.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant