Gerwin en Aleid Starink en een deel van de ‘Boendersfamilie’ met de nieuwe tekening. Foto: Rob Weeber
Gerwin en Aleid Starink en een deel van de ‘Boendersfamilie’ met de nieuwe tekening. Foto: Rob Weeber

De Brink in Eibergen wordt Bakerstreet Boenders

Algemeen

EIBERGEN - Lekker je weg vinden in de inspirerende omgeving van Bakerstreet is een bekende songregel. Echter, er is maar weinig fantasie nodig om de stap van baker naar bakker te zetten, de echte bakker welteverstaan. Nog een paar weken en dan opent Echte bakker Boenders zijn compleet vernieuwde winkel. Elf jaar na overname van de bakkerij van Bennie Hengeveld vonden Gerwin en Aleid Starink het tijd om het huidige winkelconcept los te laten en aan te passen naar de nieuwste inzichten.

Door Rob Weeber

Het past in het beeld wat men van Echte Bakker en Keurslagerij Boenders heeft. Ondernemen is niet alleen handelen, maar zeker ook meegaan met de eisen van de tijd en daarom wordt er regelmatig in het interieur geïnvesteerd. "Met de laatste verbouwing hebben we getracht het versconcept heel scherp in de markt te zetten", aldus Starink. "De formule van twee verswinkels onder een dak is destijds goed bedacht en was een innovatie. Maar inmiddels is het geen onbekende verschijning meer en moeten de persoonlijke details het verschil maken. Door de open ruimte dachten we dat er vanzelf een kruisbestuiving zou ontstaan tussen de twee klantendoelgroepen, maar dat kun je niet in een concept uitdenken en zeker niet afdwingen, dat moet spontaan ontstaan. Vandaar dat we ons nu exclusief op de aanpak van de bakkerszijde richten. De slagerijkant blijft met uitzondering van het plafond onveranderd. De winkel blijft natuurlijk wel een grote ruimte."

Starink heeft zich door Emondt Interieurinrichting uit Enschede goed laten voorlichten over de nieuwe trends in winkelinrichting en dat is duidelijk terug te zien in het ontwerp. De nadruk ligt niettemin nog steeds op het ambachtelijke karakter van het bedrijf. Wie straks de bakkerij binnenkomt, betreedt een modern vormgegeven interieur waar vooral veel aandacht voor de presentatie van de producten is. Met name het gebak krijgt een veel prominentere plaats in het geheel en het assortiment wordt bovendien sterk uitgebreid. Wat verder opvalt is dat men de productiekant van het ambachtelijke bedrijf met de verkoopkant verbindt. Er komt een glazen doorgang naar de productieruimte waardoor de klant de bakkers aan het werk kan zien. Daarnaast zal de bakker op gezette tijden live in de winkel te zien zijn waar hij zijn producten bereid. Speciaal daarvoor komt een gloednieuwe oven in de winkel waarin verschillende producten tegelijk vers afgebakken kunnen worden.

Om toch het gevoel te houden dat het een bedrijf is, wordt er een geheel nieuw en strak plafond in de winkel gemaakt, aan de beide winkelzijdes donker en in het midden licht. Alle verlichting in de winkel wordt bovendien vervangen door LED verlichting wat veel energie bespaart. De aanwezige installaties zijn al energiebesparend. Tenslotte wordt de buitenzijde van het pand aangepakt met onder meer een nieuwe kleur en markiezen voor de ruiten. Starink benadrukt nog dat zoveel mogelijk uitgevoerd wordt door lokale ondernemers, waaronder Stooff Interior Projects uit Eibergen voor de interieurbouw.

Zaterdag 29 oktober gaat de winkel om 13.00 uur dicht. Vanaf maandag 31 oktober tot en met zaterdag 5 november kan men aan de achterzijde van het pand terecht voor de verkoop. Er staan twee grote tenten opgericht. Op 7, 8 en 9 november is de winkel gesloten, met dien verstande dat op woensdag 9 november om 17.00 de komende heropening alvast groots gevierd wordt. Donderdag 10 november is de winkel weer geopend.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant