Expositie in de Oude Mattheüs. Foto: PR
Expositie in de Oude Mattheüs. Foto: PR

Eindejaarsexpositie Kunstkring B-Art toont verrassend nieuw werk

Algemeen

EIBERGEN - Traditioneel houdt kunstkring Berkelland Art (B-Art) in de laatste maanden van het jaar haar jaarlijkse eindejaar groepsexpositie. En vrijwel even traditioneel vindt die plaats in de open ruimtes van zalencentrum De Huve aan de Grotestraat 52 in Eibergen. Konden in het verleden uitsluitend schilderijen en ander tweedimensionaal werk geëxposeerd worden, doordat nu ook de ruimte van de Oude Mattheüskerk (recht tegenover de Huve) bij de expositie betrokken kon worden is voor de Kunstkring de mogelijkheid ontstaan om ook groter ruimtelijk (3D) werk tentoon te stellen.

Kunstkring B-Art heeft in 2016 een duidelijke groei doorgemaakt. Niet alleen in ledenaantal, maar ook in de kwaliteit en de diversiteit van het werk. In deze eindejaarstentoonstelling wordt dan ook uitsluitend werk gepresenteerd dat in de loop van het voorbije jaar werd gemaakt. Van sommige werken is, zogezegd, de verf nog nat of moet de klei nog drogen. Ook zal het duidelijk zijn dat sommige kunstenaars die al eerder exposeerden zich een duidelijk andere stijl van werken of nieuwe technieken hebben eigengemaakt.
Ook de komst van verschillende nieuwe leden zorgt voor frisse inbreng en diverse nieuwe creaties tijdens deze expositie.                                                        

Doordat Kunstkring B-Art er bewust voor kiest om een vereniging te zijn waarin zowel professionele kunstenaars als amateurs uit heel Berkelland en omstreken welkom zijn en daarvan niemand uit te sluiten bij de exposities spreekt het voor zich dat deze tentoonstelling, B-Art 2016, een zeer gevarieerde collectie biedt en daarom voor veel bezoekers met verschillende smaken en voorkeuren iets te bieden heeft. De meeste tentoongestelde werken zijn ook te koop.

De expositie loopt tot 23 december.                                                        

Bezoektijden: Voor schilderijen en ander 2D-werk in De Huve: maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 23.00 uur (behalve tijdens de lunchtijd). Voor 3D-werk in de Oude Mattheüs: iedere zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur (behalve tijdens erediensten)                                                                        

Deelnemende kunstenaars
2D: Marianne Appels, Hilda Haselberg, Myra Heimans, Jo Huijsman, Joop Huisman, Vincent Jonker-Geels, Gerda Oonk-Jansen, Heleen Posthumus, Marion Schmitz, Seine Schoemaker, Marlies Swarttouw en Bouke Veltman.
3D: Nique Baltink-Vosman, Dolf Bierhuizen, Louise Bierhuizen, André te Dorsthorst, Jeanne te Dorsthorst, Anouk de Groot, Hilde Grooters, Corry Lankveld, Harry Lankveld, Nell van de Looij en Elly Overduin.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant