Briefing voorafgaand aan de verkeerscontrole. Foto Rob Stevens
Briefing voorafgaand aan de verkeerscontrole. Foto Rob Stevens

Grootschalige verkeerscontrole loopt door overval anders dan gepland

Algemeen

EIBERGEN - Vrijdagavond was in Eibergen een verkeerscontrole gepland. Daarbij waren een tiental dienders betrokken, waaronder drie leerlingen van de opleiding Handhaving en Toezicht in Apeldoorn. Speerpunt die avond was de kwaliteit van de verlichting van fietsers en het gemotoriseerd verkeer.

Door Rob Stevens

Rond zessen hield wijkagent Hergert Menkhorst een briefing over de organisatie van de avond bij garage Grooters. Om half zeven startte de actie. Op de grote parkeerplaats achter de garage vond de controle plaats. Verlichting kon direct tegen kostprijs worden gerepareerd door werknemers van Grooters. Alle automobilisten werden tevens gecontroleerd op alcoholgebruik met een blaastest.

Rond negenen werd de actie echter abrupt afgebroken. De manschappen, waaronder een motoragent, werden acuut elders ingezet. Vlak voor sluitingstijd op koopavond, vond namelijk een overval plaats bij het Kruidvat-filiaal in het centrum van Eibergen. De overvaller dreigde daarbij met een al dan niet nep-wapen. Geschoten is er niet. De dader ging op de vlucht met de geldlade uit de kassa. De politie startte meteen een grote zoekactie. Op BurgerNet verscheen om 20.49 een melding van de overval op De Brink. Om 21.53 werd de BurgerNet actie beëindigd met de melding dat de dader (nog) niet was aangetroffen maar dat tips nog steeds welkom waren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant