Fysio Eibergen-Boemerang verliest in Schalkhaar

Algemeen

EIBERGEN - De wedstrijd van Fysio Eibergen-Boemerang tegen Avior eindigde in Schalkhaar in een deceptie.

Tegen de laagvlieger uit Schalkhaar moest onverwacht een nederlaag van 3-2 worden geïncasseerd. Van meet af aan liepen de Eibergse dames achter de feiten aan. In de eerste set werd een achterstand van 24-20 nog weggewerkt en omgezet in winst, 24-26, maar toen was al duidelijk dat het een moeilijke middag zou worden.

Coach, Schäperclaus miste door een enkelblessure haar aanvalster, Fleur Wieggers en dat scheelt per wedstrijd een behoorlijk aantal punten, hoewel Daphne Pleiter goed inviel. Fysio Eibergen slaagde er niet in het slechte gevoel kwijt te raken en de tweede set ging dan ook met 25-22 verloren.
De derde set was tekenend voor het bizarre verloop van de wedstrijd, want opeens liep Fysio Eibergen-Boemerang over Avior heen en werd de set met 25-14 gewonnen. Normaal gesproken zou dan de vierde set winnend moeten worden afgesloten, maar het tegendeel was waar en met maar liefst 25-09 werd deze set verloren, waarbij vooral de vechtlust van Avior de doorslag gaf.
De vijfde set moest dan de beslissing brengen, Fysio Eibergen-Boemerang had op de stand 14-11 de matchpoint en de winst in handen, maar geheel in het beeld van de wedstrijd lukte het niet en prompt greep Avior haar kans, kwam langszij en uiteindelijk hielden de dames uit Schalkhaar de winst in eigen huis.
Volgens coach, Gerrie Schäperclaus ging in deze wedstrijd zo goed als alles fout, individueel bleef elke speelster onder haar niveau, en faalde het team als geheel. Vooral de serve van Avior kon niet onder controle gebracht worden en ook de vechtlust van het Schalkhaarse team zorgde ervoor dat Fysio Eibergen-Boemerang nooit in haar spel is gekomen.

Volgende week zaterdag, 19 november, speelt het team in de vertrouwde Pickerhal tegen Ecare Apollo 8 uit Borne. Deze ploeg staat op de derde plaats net boven Fysio Eibergen. Aanvang 18.00 uur.