Afbeelding

Brons voor Naomi Overkamp op internationale in Frankrijk

Algemeen

EIBERGEN - De Eibergse judoka Naomi Overkamp (15 jaar) is vrijdag 3 december met haar judoclub Stichting Judosport Oost vanuit Enschede vertrokken naar Frankrijk. Zondag 4 december stond ze op de tatami in Harnes in de leeftijdsklasse -18 en gewichtsklasse -70 kg.

Naomi had een goede focus, waar ze erg blij mee was. De eerste partij was ze uitgeloot en de tweede partij heeft Naomi gewonnen met verwurging. De derde partij ging heel erg goed en ze had een sterke pakking, alleen maakte ze een foutje waardoor ze een Ippon tegen kreeg en verloor tegen een Française.

De twee partijen die de Eibergse judoka daarna speelde gingen lekker, één daarvan heeft ze met een volle Ippon gescoord met een Uchi Mata. Het gaf haar een kick toen het publiek ging juichen.

De zesde partij mocht Naomi judoën om het brons. Ze kreeg een deja vu, haar gedachten gingen terug naar de bronzen partij in Antwerpen, van afgelopen januari, waar ze won. Snel heeft ze haar focus terug kunnen pakken en heeft deze partij helemaal uit gejudood en gewonnen met een Wazari en Yuko

Naomi is dolblij met haar brons. Zondagavond reden de judoka's van Stichting Judosport Oost weer terug richting Nederland.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant