Demonstratie voederbieten en kuilschuif

Algemeen

BERKELLAND - De rundveecommissie van LTO-Berkelland nodigt belangstellenden uit voor een middag waarop men kennis kan maken met de teelt en het voeren van voederbieten. Ook wordt een machine gedemonstreerd om zand van de kuil te verwijderen en zal uitleg worden gegeven over de Powerpack, een systeem om het inkuilproces te verbeteren via ionisatie. Men is welkom op woensdag 1 februari vanaf 13.00 uur bij melkveebedrijf Freriks, Zwillbroekseweg 3 in Meddo. Aanvang 13.30 uur.

Voederbieten worden opnieuw interessant voor veehouders vanwege de hoge opbrengst per hectare, de hoge voederwaarde van het product en de hoge benutting van mineralen in de bodem. Op het bedrijf van Arjan Freriks kunnen bezoekers zien hoe zij met eenvoudige mechanisatie een schoon product aan de koeien kunnen voeren. Er zal uitleg worden gegeven door een medewerker van Force Limagrain.
De kuilschuif wordt gedemonstreerd. Met minimale lichamelijke inspanning kan alle grond van de kuil worden verwijderd zonder het plastic te beschadigen.
Kom niet in bedrijfskleding. meer informatie bij Gerard Franken, Email: frankenneede@gmail.com, tel. 0545-292687.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant