Fysio Eibergen-Boemerang wint in Weerselo

Algemeen

EIBERGEN - Slechts zeven fitte speelsters had coach Gerrie Schäperclaus afgelopen zaterdag tot haar beschikking, de rest was wat grieperig of komt terug van blessures. Om met een dergelijke kleine selectie tegen Wevo te moeten spelen leek vooraf een kansloze missie, want in het verleden was Wevo meestal te sterk voor de ploeg uit Eibergen.
Toch kan een nadeel soms voordelig uitpakken, want van meet af aan stond het team als een huis en bleef Fysio Eibergen steeds aan de positieve kant van de score. Bijzonder was natuurlijk dat de ploeg nu wel in staat was de set winnend af te sluiten ook al bleef de tegenstander heel dicht bij, 23-25.
De tweede set ging gelijk op. Beide teams gaven elkaar geen duimbreed toe. Tekenend daarvoor was dat beiden er niet in slaagden serveseries neer te leggen, maar steeds erin slaagden een goede side out te spelen. Rond de stand 20-20 nam Gerrie een time-out en kwam Fysio Eibergen zelfs 2 x op set point, maar Wevo trok met 29-27 aan het langste eind, 1-1 dus.
In de derde set kreeg Fysio Eibergen een aantal punten van Wevo cadeau door servefouten van de Weerselose dames. Weglopen kon het team niet en ook deze set bleef tot het eind toe spannend, maar de Eibergse dames trokken aan het langste eind met 25-23.
De vierde set moest dus de beslissing brengen en het beeld van de derde set herhaalde zich, beide teams wensten niet voor de ander te buigen, maar op het eind brak Fysio Eibergen de tegenstand van Wevo en ging de set met 25-22 naar Eibergen en dus ook de winst met 3-1.
De competitie ligt in verband met de vakanties een paar weken stil, op zaterdag 4 maart speelt Fysio Eibergen-Boemerang thuis tegen Avior uit Deventer, de huidige nummer. Zoals gebruikelijk begint de wedstrijd om 18.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant