Prins Prins Rudy Geverinck en Adjudant Mark Wielens.
Prins Prins Rudy Geverinck en Adjudant Mark Wielens.

Holtkleuvers trappen eeuwfeest Holterhoek af

Algemeen

Holterhoek - Een hechte gemeenschap waar het goed toeven is. Zowel in goede als in slechte tijden zijn de Holterhoekers er voor elkaar. Aankomende zaterdag is het groot feest 'in d'n Holterhook,' als het jaarlijkse carnavalsfeest wederom 'duftig' gevierd gaat worden. Onder leiding van Prins Rudy Geverinck en Adjudant Mark Wielens zal de toon direct al gezet worden, voordat de nieuwe hoogheden hun intrede zullen doen. Nog één avond gaan zij vol gas om hun motto waar te maken: 'Plopper de Plop wej zet Holterhook op zien kop.'

Door Henri Walterbos

President Theo Huls heeft zijn schoenen al een tijdje in het vet staan. "We zijn groot carnavalsliefhebbers, gaan graag naar Groenlo volgende week, maar eerst ons eigen carnavalsfeest. Het mooie bij ons is dat alles op één avond plaatsvindt." Het belooft volgens Huls deze keer een wel zeer bijzondere carnavalsavond te worden. "Het is namelijk zo dat de volksfeestvereniging Holterhoek dit jaar haar 100 jarig bestaan viert. Wij als carnavalsvereniging zijn daar een onderdeel van. Er worden dit jaar heel wat festiviteiten georganiseerd omtrent het jubileum. Wij als Holtkleuvers trappen het jaar af met onze carnavalsavond."

Belangrijk onderdeel van de avond is de verkiezing van het nieuwe prinsenpaar. Ook in Holterhoek wordt er volop gespeculeerd. De avond bij café-zaal Grenszicht begint om 20.11 uur, met optredens van de Grensmarietjes, spectaculaire optredens uit eigen gelederen en een optreden van een bekende Grollenaar. "Wij hebben ook dit jaar weer geprobeerd er, met behulp van vele Holterhoekers, een prachtige avond van te maken. Als het net zo plezierig en spectaculair wordt als alle voorgaande jaren, zijn wij weer dik tevreden," lacht Theo Huls.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant