Prins Niek II en Adjudant Tom maken zich op voor een daverend Maïspottersfeest.
Prins Niek II en Adjudant Tom maken zich op voor een daverend Maïspottersfeest.

Maïspotters drie dagen 'volle polle'

Algemeen

VOOR-BELTRUM - De Voor-Beltrumse gemeenschap en haar 'uitgewaaiden' hebben een naam hoog te houden op het gebied van een feestje vieren. Ze treffen elkaar dan ook regelmatig. Is de kermis een groot richtpunt op de jaarlijkse kalender, de carnaval al evenzo. De Maïspottersraderen draaien al weer een tijdje op volle toeren om er weer een daverend carnavalsfeest van te maken.

Door Henri Walterbos

Voor het grote feest losbarst eerst serieuze zaken, door vrijdags een bezoek te brengen aan de zieken uit 'd'n Maïspottershook'. Dezelfde dag zal een bezoek gebracht worden aan de Willibrordusschool. Dit vanwege de Voor-Beltrumse roots van de school. 's Avonds brengen de Maïspotters een bezoek aan het Prinsenbal van de 'Eumkes' uit Zieuwent. Zaterdag wordt de carnavalsmis in de Calixtusbasiliek in Groenlo bezocht, die mede mogelijk wordt gemaakt door de Maïspotters. Na de hostie de supergezellige carnavalsavond in de verwarmde Maïskoele bij Halfweg, opgeluisterd door de Radje Platje Discoshow en Windkracht 11.

Na een voor velen wellicht korte nacht draait een goeie Maïspotter zijn hand echter niet om voor het frühschoppen op zondagochtend. 'Volle polle! Niet van dat benauwde', is de leus. Aansluitend vertrekt de carnavalswagen van de Maïspotters, De Nieuwe Oogst, naar Groenlo om daar deel te nemen aan de optocht.

Maandagochtend wordt een tegenbezoek gebracht aan het frühschoppen bij de Jonge Nölepeters in Lievelde. Na een fijne natte bodem trekt het gezelschap naar de Grolse binnenstad om te dweilen met de kraan open. Dinsdagmiddag staat in het teken van het kindercarnaval, de avond nog een keer 'gas d'r bi-j' voor een stevige eindsprint op het slotbal in de Maïskoele. Woensdag wordt er door vele Voor-Beltrumse carnavalisten het 'assekruusken' gehaald in de Calixtusbasiliek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant