In groepjes werd er zeer serieus geëvalueerd.
In groepjes werd er zeer serieus geëvalueerd.

Evaluatie Festunique en Volksfeest Beltrum

Algemeen

'Het is mooi om te zien dat zoveel mensen zich betrokken voelen'

Door Henri Walterbos

Beltrum - De oproep om mee te denken over de toekomst van Festunique en het eigen volksfeest heeft zijn uitwerking gehad in het dorp. Liefst 42 belangstellenden kwamen afgelopen vrijdagavond in zaal Dute in Beltrum bijeen om mee te praten over de toekomst van Festunique. Deze toekomst te bespreken kan enkel door ook naar het verleden te kijken. Dit was dan ook de insteek van de avond.

Aan de hand van drie ter tafel liggende punten kon aan het eind van de avond de balans opgemaakt worden en heeft het bestuur het nodige huiswerk meegekregen. Genoeg om zich over te buigen en aansluitend knopen door te hakken. "Het was een zeer positieve avond. Het is mooi om te zien dat zoveel mensen zich betrokken voelen. We hebben de mensen drie zaken voorgelegd waar ze na bespreking in groepjes op konden reageren. 'Wat gaat goed en moeten we zeker mee door gaan?,' 'Wat werkt niet en waar moeten we mee stoppen?' en 'Wat kan anders en inbreng nieuwe ideeën.'" Het stemt bestuurslid Ellen ten Have tevreden, de hoeveelheid input en de manier waarop dit gebeurde.

Festunique naar zaterdag?
"Er kwamen meer positieve dingen naar voren dan mindere zaken. Er zijn genoeg dingen waar we ons over kunnen gaan buigen. Wat vooral erg goed viel was de prijsuitreiking op de maandagmorgen in stand te houden, het entertainment tijdens Festunique, maar er kwamen ook mensen met het voorstel om Festunique naar de zaterdag te verplaatsen, om zodoende meer toeschouwers te trekken."

´Festunique moet compacter´ was een van de opmerkingen

Ellen heeft er geen mening over. "Naderhand sprak ik iemand die het nog niet zo'n gek idee vond. Hij zei dat het wellicht te overwegen valt, in geval men er wel over na wil denken, Festunique dan niet midden op de zaterdagmiddag maar dan op de vroege zaterdagavond neer te zetten. Net zoals in het Twentse Tubbergen een carnavalsoptocht in de avond plaatsvindt, en sinds jaar en dag zeer veel publiek trekt. De potentiële bezoekers kunnen dan de gehele zaterdag nog thuis iets doen, of als sportvrijwilliger in touw zijn, en de wagenbouwers hebben hun zaterdag nog voor een groot deel. 'Het onderscheidt zich van andere omliggende plaatsen', gaf hij aan. Een aansprekend avondprogramma zou er dan bovendien voor kunnen zorgen dat bezoekers de gehele avond in Beltrum blijven. We zullen het meenemen. Alle suggesties zijn welkom."

Compacter
Ander punt van aandacht dat vaker terugkeerde was het feit dat men het gehele terrein waarop alle activiteiten zich voltrekken te groot, te breed uitgestrekt is. "Men wil het compacter hoorden we vaker voorbijkomen," zag ook Ellen. Verder kwam ook naar voren dat er meer gedaan zou mogen worden aan de naamsbekendheid en beter naar buiten brengen wat we nu eigenlijk zijn. Zijn we een evenement, een kermis, een bloemencorso. We gaan het allemaal meenemen. We kijken met en zeer goed gevoel terug op een zeer nuttige avond."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant