Menno ter Braak won bij de groepen 7 en 8. Foto: PR
Menno ter Braak won bij de groepen 7 en 8. Foto: PR

Menno ter Braak en Julianaschool winnen volleybaltoernooi

Algemeen

EIBERGEN - Woensdagmiddag, 21 februari, was de Pickerhal in Eibergen het domein van leerlingen van zeven Eibergse basisscholen. Zij namen deel aan het jaarlijkse toernooi van volleybalvereniging Boemerang.

Rond de 200 jongens en meisjes, verdeeld over 33 teams, streden fanatiek voor de winst. Elk gescoord punt werd met gejuich ontvangen en her en der, vooral in de groepen 7/8 werd al behoorlijk gespeeld. Elk team stond met vier spelers in het veld en gespeeld werd volgens de regels van het CMV-volleybal, een combinatiespel van ballen vangen en volleybaltechnieken.
Elke wedstrijd duurde twaalf minuten en bij het naderen van de ontknoping in de poules werd her en der al professioneel tijd gerekt om zo de winst binnen te halen.
In totaal werden 73 wedstrijden gespeeld en het is bijzonder dat het wedstrijdschema bijna op de minuut kon worden aangehouden. Een grote schare vrijwilligers van Boemerang zorgde ervoor dat het toernooi in goede banen verliep.
Rond 17.00 uur kon voorzitter, Peter Pietersen de uitslagen bekend maken.
De uitslag in groep 5/6 luidde: 1e Julianaschool 1, 2e De Schakel 2, 3e Julianaschool 2, De uitslag in groep 7/8 luidde: 1e Menno ter Braak 2, 2e De Schakel 1, 3e De Schakel 5.

Bij groep 5/6 won de Julianaschool. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant