Druk, druk, druk…

Algemeen

NEEDE - In toenemende mate ervaren mensen hun leven als onrustig, druk en gejaagd. Alles slokt je op: taken, verplichtingen, verwachtingen van anderen of van jezelf. En aan het einde van een dag, een week of een jaar denk je soms: 'Waar ben ik nu eigenlijk mee bezig?' Prediker zei het al: 'Beter is één hand gevuld met rust dan beide vuisten vol zwoegen en najagen van wind.'

Ten diepste verlangen we naar innerlijke rust, naar harmonie met onszelf. De weg daar naar toe begint met de bereidheid onze onrust onder ogen te zien. Heeft al onze gejaagdheid alleen te maken met uiterlijke factoren, of zijn er ook innerlijke oorzaken aan te wijzen? Hoe kun je andere, heldere bronnen leren kennen? En wil je dat eigenlijk wel?
Op dinsdag 14 maart, midden in de veertigdagentijd, zullen belangstellenden hierover nadenken. Men gaat met elkaar in gesprek aan de hand van het gedachtengoed van Anselm Grün. Hij heeft met zijn boeken over levenskunst en innerlijke kracht al veel mensen bereikt. Eeuwenoude wijsheden uit de benedictijner traditie vertaalt hij in concrete aanwijzingen voor het hedendaagse leven. Samen zullen de aanwezigen onderzoeken of ook zij hiermee verder kunnen.
Inleider: ds. Marieke Andela. De avond begint om 19.30 uur. Plaats : Diekgraven Neede.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant