Een van Anouks politieke wensen was samen op de foto met GroenLinks-voorman Jesse Klaver:
Een van Anouks politieke wensen was samen op de foto met GroenLinks-voorman Jesse Klaver: "Doordat ik zo persoonlijk betrokken ben geweest met stemmen tellen en ik actief mocht meehelpen, voelt het dat ik ook meetel. Dat geeft een heel goed gevoel." Foto: PR

Anouk ziet politieke droomwens uitkomen

Algemeen

'Zal ik nooit meer vergeten'

HAAKSBERGEN/NEEDE - Van tevoren kreeg ze van anderen te horen dat ze bezig was met een mission impossible. Nadat Anouk vertelde dat het haar droomwens om tijdens de verkiezingen te helpen bij het tellen van de stemmen, zeiden anderen dat ze vanwege haar PDD-NOS geen schijn van kans maakte. Maar afgelopen woensdag hielp ze 'gewoon' mee. Anouk blijkt dus in alle opzichten wel degelijk mee te tellen.

Bij de 24-jarige Anouk van Waardenburg uit Neede werd de gedragsstoornis op vijftienjarige leeftijd vastgesteld. Na een moeizame tijd op het speciaal onderwijs, kwam ze terecht bij de sociale werkplaats Hamaland, waar ze zienderogen opknapte. Toen Hamaland echter werd opgeheven, begon de zoektocht naar een vervagende passende plek. Uiteindelijk kwam ze terecht bij Klaver4all in Haaksbergen, een leer-werkbedrijf voor - zoals dat heet - 'mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt'.
"Bij ons wordt gekeken naar de persoon, mogelijkheden en talenten. Het tempo is rustig, het is gezellig en iedereen is gelijk. Wij pakken allerlei werkzaamheden samen aan en dan moet je denken aan montagewerkzaamheden, in- of ompakken van producten, nieten of sealen en spoedopdrachten", aldus Karin Klaver.
Anouk werkt nu een halfjaar bij Klaver4all. "Toen ze kwam was ze stil, nu is het net een mooie bloem die tot bloei komt. Ze kletst, lacht en werkt goed mee, een echte aanwinst. Daardoor groeit haar zelfvertrouwen enorm en dat is prachtig om te zien."
Vorige maand vertelde Anouk over de verkiezingen en dat het haar droom was mee te mogen helpen stemmen tellen. Voor Karin Klaver aanleiding om - zonder dat Anouk dat wist - in actie te komen. Via de gemeente wist ze het voor elkaar te krijgen dat Anouk mocht helpen met de telling. Intussen had Anouk ook nog een andere politieke wens: op de foto met GroenLinks-voorman Jesse Klaver.
Volgens Karin Klaver heeft Brenda van Os van de Haaksbergse zangvereniging EtCetera, die de telling verzorgde, er samen met de gemeentelijke ambtenaar de heer Leppink voor gezorgd dat Anouk in Het Saalmerink mocht meehelpen.
"Waarmee ze haar grote wens zag uitkomen." Anouk blikt met een goed gevoel terug: "Doordat ik zo persoonlijk betrokken ben geweest met stemmen tellen en ik actief mocht meehelpen, voelt het dat ik ook meetel. Dat geeft een heel goed gevoel. Het gesprek met Jesse Klaver en alles erom heen zal ik mijn leven lang nooit meer vergeten. "

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant