Echtpaar Henk en Mineke van Berkel-van der Kous. Foto: Rob Stevens
Echtpaar Henk en Mineke van Berkel-van der Kous. Foto: Rob Stevens

Diamanten huwelijk voor Henk en Mineke

Algemeen

EIBERGEN - Henk en Mineke van Berkel-van der Kous uit Eibergen waren 60 jaar getrouwd. Een diamanten huwelijk dus. Henk was in dienst toen hij en Mineke elkaar 'officieel leerden kennen'. Hij vervulde de dienstplicht in die tijd.

Door Rob Stevens

Als dienstplichtige heeft hij nog de inspectie van de erewacht door keizer Haile Selassie van Ethiopië meegemaakt in Amsterdam, bij het paleis op de Dam. Dat was in 1954. Beiden woonden die tijd niet ver van elkaar aan de Hupselse weg. Maar het 'kwam er pas van' nadat Henk haar vroeg of ze met hem naar de bioscoop aan de Grotestraat wilde, naar de film 'Wenn an ein Sontagsabend die Dorpsmusik spielt'. Beiden weten het maken van die afspraak nog goed. Dat was bij de GTW garage, waar nu garage Grooters gehuisvest is. Hij wachtte op de bus en zij fietste langs. En zo is het gekomen.
Henk is in Amsterdam geboren, Mineke in Eibergen. Het paar heeft na hun trouwen in een huizengroepje met de bijnaam 'De tien geboden' gewoond in de wijk Spieker. Daar waar nu het gelijknamige muziekcentrum staat. Henk werkte achtereenvolgens bij de KTV, bij Wellink in Borculo, Landeweer meubelen en als uitvaartverzorger van DELA in Eibergen. Daar waar nu het voormalige Rabobank gebouw staat. Mineke werkte bij van Heek in Enschede, in Neede bij textielfirma ten Hoopen en als Huishoudelijke Hulp. Henk en Mineke hebben twee dochters. De een woont in Eibergen, de ander in Hoofddorp.
Burgemeester van Berkelland, Joost van Oostrum, vereerde het bruidspaar woensdag met een bezoek. Hij bood het bruidspaar namens de gemeente felicitaties en een boeket bloemen aan. Voor van Oostrum was dat een intermezzo in zijn fietstocht langs de 29 stembureaus in Berkelland. Hij ging speciaal voor het bruidspaar naar huis om zich even om te kleden en de ambtsketen om te hangen. Henk en Mineke vierden hun jubileum afgelopen zaterdag bij café-zalencentrum de Klok in Eibergen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant