Succesvolle clinic Reinder Nummerdor. Foto: PR
Succesvolle clinic Reinder Nummerdor. Foto: PR

Succesvolle clinic Reinder Nummerdor in Eibergen

Algemeen

EIBERGEN - Een hartelijk welkomstapplaus klonk op toen voorzitter, Peter Pietersen van volleybalvereniging Boemerang, Reinder Nummerdor, mede namens Havoc Haaksbergen en Dynamo Neede, zaterdag welkom heette in Eibergen.
Op uitnodiging van deze drie verenigingen kwam hij een clinic verzorgen voor de spelers van het samenwerkingsverband HaDyBo. Ondersteund door de trainers van de drie verenigingen werden de jongens van het C-, B-, en A-team onder handen genomen.

Alle facetten van het volleybal werden geoefend. Begonnen werd met het normale bovenhands spelen, maar al snel daarna werd het moeilijker. De bal met één arm spelen, vervolgens, met het bovenbeen, voet, arm en hoofd. Alles erop gericht om door te gaan met het spel, iets wat een succesvolle beachvolleyballer tijdens elke wedstrijd in de praktijk brengt. Mooi om te zien op welk een ontspannen wijze Nummerdor aandacht schonk aan individuele spelers, de jongens corrigeerde, op hun lichaamshouding wees en techniek. Vooral het hoog zijdelings stoppen met twee armen, was een evenzo spannend als moeilijk onderdeel.
Aan het eind van de clinic nam hij steeds een drietal spelers onderhanden met smashes, tactische ballen, geplaatste balletjes. De koppen en armen van diverse spelers werden steeds roder en menig zweetdruppel was op de voorhoofden te zien.
Peter Pietersen bedankte Reinder Nummerdor voor de wijze lessen, had voor Manon, de vrouw van Reinder een mooie bos bloemen en voor de baby een knuffel. Reinder nam de tijd voor het beantwoorden van vragen van de spelers en uit het publiek. Zijn les aan de jongens was, heb je talent zorg ervoor dat je elke dag hard werkt en dat je steeds een beetje beter gaat spelen. Daarna was het tijd voor de foto's en selfies en ook daarvoor nam hij ruimschoots de tijd.
Een middag in Eibergen met een promotie voor het volleybal in zijn algemeen en voor jongens in het bijzonder.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant