Afbeelding

Landgoed Wandeltocht Beltrum

Algemeen

BELTRUM - De stichting Vrienden van Het Noasman houdt zaterdag 1 en zondag 2 april de Landgoed wandeltocht door het veelzijdige boerenland van Beltrum.

Er zijn routes uitgezet waarbij wandelaars kunnen kiezen uit vijf afstanden: 5, 10, 15, 20 en 30 kilometer. Start-, rust- en eindpunt is Bezoekerscentrum Het Noasman aan de Meenweg 4 in Beltrum.

Na het succes van de voorgaande jaren heeft de organisatie opnieuw nieuwe routes kunnen uitzetten, die de wandelaars over Landgoed Het Noasman voeren en door het naastgelegen retentiegebied van Waterschap Rijn en IJssel, maar ook door bossen, velden en langs boerenerven. Verrassend aan deze tocht is om te zien hoe de nieuwe natuur en oude natuur vlekkeloos in elkaar overgaan en elkaar aanvullen in het traditionele coulissen- en essenlandschappen van Beltrum.

In het voorjaar begint de natuur al prachtig groen te worden en de eerste bloesems zitten al aan de bomen. De organisatie is erg blij met de toestemming van diverse grondeigenaren om over privéterreinen te mogen wandelen. De routes zijn uitgezet door ervaren wandelaars die het gebied door en door kennen en de deelnemende wandelaars laten genieten van verrassende weggetjes en paadjes waar men normaal gesproken niet zou komen.

Starten kan voor de 30 km tussen 9.00 en 10.00 uur, 20 en 15 kilometer tussen 9.00 en 11.00 uur en voor de 10 en 5 kilometer tussen 9.00 en 12.00 uur.

Deze tocht wordt gehouden onder auspiciën van de KWBN – de Koninklijke Wandel Bond Nederland. De kosten bedragen 3 euro per deelnemer en kinderen tot 12 jaar mogen gratis meelopen met de ouders.


www.noasman.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant