Fysio Eibergen-Boemerang verliest spannende vijfsetter

Algemeen

EIBERGEN - Afgelopen zaterdag speelde Fysio Boemerang-Eibergen thuis tegen KapMakelaardijSSS uit Barneveld. Beide teams stonden voor het begin van de wedstrijd op de 6e en 7e plaats in de ranglijst, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden, waarbij beide teams winstkansen zouden hebben.

Deze prognose bleek juist te zijn in een goede en spannende wedstrijd hielden de beide teams elkaar in evenwicht. Fysio Eibergen haalde de 1e set met 25-21 naar zich en leek de 2e set ook binnen te halen, want haal je als team de als eerste zgn. "big-points" met een voorsprong van 20-15, dan moet je als team de set binnenhalen, maar zoals wel vaker deze competitie verkrampten de speelsters en zelf het set-point werd niet verzilverd. De set ging met 24-26 naar de ploeg uit Barneveld. I.p.v. met een 2-0 voorsprong aan de 3e set beginnen, was het nu 1-1.

KapMakelaardijSSS had inmiddels een andere spelverdeelster in het veld gebracht en het team ging beter draaien en pakte vrij eenvoudig de setwinst met 19-25. Fysio Eibergen-Boemerang verzamelde echter moed en met de tanden op elkaar werd nu SSS over de knie gelegd en met 25-16 werd de stand in sets gelijk getrokken.

De 5e set was zoals gewoonlijk een loterij en SSS bleef steeds 1 of 2 punten voor op de ploeg uit Eibergen en dus setwinst met 13-15 en een gewonnen wedstrijd voor SSS met 2-3.

Fysio Eibergen-Boemerang staat nu 7e en speelt a.s. zaterdag de verre uitwdstrijd tegen de nummer 4 op de ranglijst, U.S. Amsterdam. De wedstrijd begint al om 14.15 uur. Coach Gerrie Schäperclaus die toch wel tevreden was over de wedstrijd tegen SSS, deelde mede dat het team er een leuk weekendtripje van gaat maken. Eerst spelen en dan de stad in en zondag in de loop van de dag weer terug naar Eibergen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant