Turnsters in de prijzen. Foto: PR
Turnsters in de prijzen. Foto: PR

Turnwedstrijd zesde divisie succesvol verlopen voor NGV Neede

Algemeen

NEEDE - Achttien meisjes van NGV Neede hebben zaterdag 25 maart deelgenomen aan de turnwedstrijden in Winterswijk. Voor Bo Willemsen, Nienke Drenten en Ilse ten Hoopen was het de derde plaatsingswedstrijd in de zesde divisie. Waarbij Ilse ten Hoopen in categorie junior H een bronzen medaille wist te behalen. Nienke Denten in de categorie Senior F een zilveren medaille mee naar huis nam. En, Bo Willemsen in de categorie Jeugd 2 H ook deze derde wedstrijd als eerste eindigde, wat werd beloond met een gouden medaille. Deze keer was er een minimaal verschil 0,025 punten ten opzichte van nummer twee. Alle drie meiden zijn door naar de finale op 6 mei in Winterswijk.
De jongste meisjes van NGV Neede turnde in de categorie Pré instap 1, D2. Voor Wenke Fokkink, Imke Hondelink en Emma Ebben was het de eerste turnwedstrijd. Liz Bennink, Lyra Seijger en Anna Jonkman hebben al eerder een wedstrijd geturnd. Voor Anna Jonkman verliep de wedstrijd zo goed dat ze als derde eindigde en een bronzen medaille in ontvangst mocht nemen. Met sprong wist ze zelfs als eerst te eindigen.
In de categorie Pré instap 2 D2 hebben deelgenomen: Merle Molenveld, Artemis Clark, Lot Veldhuis, Vivienne Verdouw, Mila Dubbeld, Lieke Diepenmaat, Ninthe Meekes, Femke van der Sluis en Lisa Martens. Ook hier wist een meisje van NGV Neede een podiumplaats te behalen. Na een spannende wedstrijd, waarbij na ieder geturnd toestel de behaalde scores werden weergegeven op het scorebord, was bekend dat een paar meisjes van NGV Neede hoge punten hadden behaald en mogelijk in de prijzen zouden vallen. De meisjes wisten hun zenuwen goed in bedwang te houden, waarbij dat op het laatste toestel, de balk, nog eens extra moeilijk is. Heel erg blij en verrast was Merle Molenveld toen bekend werd, dat ze als derde was geëindigd en op het podium haar bronzen medaille kreeg omgehangen. Met een minimaal verschil van 0,05 punten eindigde Artemis Clark op een vierde plaats, wat ook zeker een hele knappe prestatie is. Maar liefst 34 meisjes turnden in deze wedstrijd. NGV Neede kijkt tevreden terug op de behaalde prestaties van deze dag, waarbij de één net iets meer geluk had dan de ander, soms risico's werden genomen die goed uit pakten, een andere keer wat minder.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant