Aandachtig luisteren de aanwezigen toe. Foto: Rob Stevens
Aandachtig luisteren de aanwezigen toe. Foto: Rob Stevens

Rustige informatieavond Tactus

Algemeen

REKKEN - Het was een rustige informatieavond in Rekken, afgelopen maandag. De opvang van maximaal dertig verslaafden, die dit jaar niet meer terecht kunnen bij Tactus verslavingszorg in Enschede, geeft niet veel onrust bij omwonenden. Men is in Rekken wel wat gewend. Dat was in ieder geval de sfeer tijdens de informatieavond waarvoor omwonenden binnen een straal van 1 kilometer rond 'Gebouw IV', een bijgebouw van FPC Oldenkotte, waren uitgenodigd via de website, social media en het gemeentelijke katern BerkelBericht.

Door Rob Stevens

Harrie Enzerink van Tactus en burgemeester Joost van Oostrum waren aanwezig om bezoekers te informeren en voor het beantwoorden van vragen. Het gaat om tijdelijke opvang van maximaal dertig cliënten. De eersten zullen in mei arriveren. Verslaafden, die zich op vrijwillige basis voor de duur van gemiddeld drie weken laten opnemen. In het overgrote deel van de gevallen gaat het om alcoholverslaving, 15% is drugsverslaafd en een enkeling is gokverslaafd. De opvang is dus tijdelijk, voor de duur dat Tactus verslavingszorg haar kliniek in Enschede renoveert. Dat gebeurt in de periode van mei tot december 2017. Voor deze activiteiten heeft Tactus tijdelijk onderdak gevonden in Rekken. Er is een verpleegkundige bezetting van 7 maal 24 uur. Deze vorm van opvang en behandeling door Tactus is niet nieuw voor Rekken.
Cliënten worden veelal gebracht of komen op eigen gelegenheid, bijvoorbeeld met het OV. Men verwacht dat de gemiddeld dagelijkse in- en uitstroom rond de vijf personen zal liggen. De buurtbus is daarom in overleg met andere 'buslijn-belanghebbenden', om de route voor de Tactus-cliënten eventueel (tijdelijk) aan te passen. De kans op zwerfgevaar is er niet of nauwelijks. Cliënten wandelen onder begeleiding. Voor de buurt is een contactpersoon aangesteld. Gebouw IV bestaat uit verplaatsbare units. Een verbouwing is niet aan de orde. Het pand zal na afloop van het tijdelijke gebruik wordt verwijderd en afgevoerd voor hergebruik elders in het land.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant