Zeventig jaar Vrouwen van Nu Eibergen

Algemeen

EIBERGEN - Vrouwen van Nu afdeling Eibergen viert op 20 april ons 70-jarig jubileum. Beschermvrouw is Prinses Beatrix. Vrouwen van Nu is een vereniging van vrouwen met hart voor de leefomgeving in plattelands en stedelijke gebieden, die: elkaar willen ontmoeten, hun creativiteit willen ontplooien, aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken en met krachtige stem willen participeren in hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen.
Vrouwen van Nu een actieve vrouwenvereniging met 94 leden. De dames komen van september tot en met april maandelijks bij elkaar. In de zomermaanden gaan ze elke tweede woensdagmiddag van de maand samen fietsen, twee dames bedenken dan een route van ongeveer 25 km.
De vrouwen proberen het iedereen naar de zin te maken met lezingen, over actuele en culturele onderwerpen, ontspanningsavonden met muziek en voordracht, samen fietsen, wandelen, lezen via een leesclub, twee groenclubjes, handwerken, creativiteit, provinciale ontmoetingsdagen, dagreisje met een bus, theatervoorstellingen, workshops etc. Ook aan de internationale vrouwendag, schenken zij ieder jaar aandacht.
"Het moet gezegd worden, verenigingswerk kost tijd en inzet, soms is het afzien, maar we laten ons niet ontmoedigen, want samen kun je nog steeds meer, dan alleen", aldus een woordvoerder van de afdeling.
Het bestaansrecht van veel verenigingen en stichtingen staan dan ook onder druk, het valt in deze tijd niet mee om bv. vrijwilligers te werven of bestuursfuncties in te vullen, en de strijd om nieuwe leden of voldoende bezoekers te krijgen voor bepaalde evenementen. Ook is er steeds meer concurrentie van andere vrijetijdsbestedingen. "We zijn er dan ook trots op, om na 70 jaar, nog steeds een bloeiende vereniging te zijn."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant