Hoe geven we duurzame energie een plek in ons Berkellandse landschap?

Algemeen

Bijeenkomst over zonnepanelen, windmolens en biomassa

BERKELLAND - Inwoners, ondernemers en geïnteresseerden uit Berkelland zijn van harte uitgenodigd om op 16 mei hun mening te geven over de ontwikkelruimte voor duurzame energie. De gemeente heeft daar ideeën over, maar wat vinden inwoners dat kan en past in het Berkellandse landschap als we het hebben over zonnepanelen, windmolens en biomassa?

De gemeente Berkelland heeft in 2015 de ambitie uitgesproken om in 2030 energieneutraal te zijn. Om dit te bereiken, werkt zij onder andere aan nieuw beleid dat het makkelijker moet maken om ruimte te geven aan initiatieven rond het opwekken van duurzame energie. De gemeente wil graag weten wat inwoners vinden van deze ideeën en mogelijkheden om duurzame energie in het Berkellandse landschap een plek te geven. Wat kan bijvoorbeeld in de kern, op de bedrijventerreinen en in het landschap buiten de bebouwde kom?

Programma van 16 mei
De bijeenkomst begint om 19.00 uur in het gemeentehuis in Borculo. Na een korte inleiding door de wethouders Marijke van Haaren en Joke Pot, geeft Co Verdaas -deskundige in de ruimtelijke ontwikkeling- een presentatie over de nut en noodzaak van een energie landschap. Daarna zijn er twee workshopsrondes. In kleine groepjes gaan aanwezigen met elkaar in gesprek over de ontwikkelruimte voor duurzame energie in het Berkellandse landschap.

Inwoners, ondernemers, of belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om hun mening te geven op 16 mei. Vanwege de organisatie vraagt de gemeente wel dat u zich van te voren aanmeldt voor deze bijeenkomst. Stuur uiterlijk 9 mei een e-mail naar: aanmelden@gemeenteberkelland.nl

Vervolg
Het is de bedoeling dat de gemeenteraad na de zomer een definitief besluit neemt over dit onderwerp en de Berkellandse inpassingsregels voor duurzame energie vast stelt. Deze regels zullen op den duur worden vertaald in de omgevingsvisie en omgevingsplannen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant