Ideeën inwoners vormen basis nieuw welzijnsbeleid

Algemeen

BERKELLAND -De gemeente Berkelland werkt aan nieuw welzijnsbeleid. Inwoners zijn gevraagd om mee te denken. Op 11 mei aanstaande deelt wethouder Marijke van Haaren op basis hiervan de eerste plannen.

Prettig leven en wonen in de gemeente
Wethouder Marijke van Haaren: "Om het nieuwe welzijnsbeleid van de gemeente Berkelland te bepalen, vind ik de mening van inwoners erg belangrijk. Daarom hebben wij hen gevraagd wat er nodig is op het gebied van welzijnsvoorzieningen en -activiteiten om zo lang mogelijk én prettig zelfstandig te kunnen leven en wonen in onze gemeente."

11 mei publieksavond
De afgelopen periode zijn inwoners, professionals, vrijwilligers en betrokkenen bij welzijn op allerlei manieren gevraagd hun ideeën voor welzijn aan de gemeente kenbaar te maken. Tijdens inwonersavonden, via een ideeënbus in de hal van het gemeentehuis, Facebook, gesprekken met jongeren, bezoeken aan weekmarkten en via een werk- en inspiratiesessie met betrokkenen, vrijwilligers en professionals zijn allerlei suggesties voor welzijnsvoorzieningen en -activiteiten gedeeld.
Wethouder Marijke van Haaren: "Naar aanleiding van alle ontvangen ideeën, zijn de eerste plannen voor het nieuwe welzijnsbeleid uitgewerkt. Deze deel ik graag met alle betrokkenen. Daarom nodig ik bij deze iedereen, die geïnteresseerd en betrokken is bij Welzijn in de gemeente Berkelland, van harte uit voor een publieksavond. De avond vindt plaats in het gemeentehuis (Marktstraat 1, Borculo). Het begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur."

Welzijn in relatie tot het sociale domein
De gemeente Berkelland werkt op dit moment aan een nieuw beleidskader voor het sociaal domein. Sinds gemeenten in 2015 verantwoordelijk zijn voor uitvoering van de Wmo, Participatiewet en Jeugdwet is er veel gebeurd. Het is dan ook nodig dat opnieuw wordt gekeken naar het beleidskader, zodat dit beter aansluit bij de behoeften uit de Berkellandse samenleving, het stimuleren van eigen kracht en zelfredzaamheid en wij in de toekomst ook goede ondersteuning kunnen blijven bieden met de middelen die we daarvoor van het Rijk ontvangen. Het nieuwe welzijnsbeleid en de wijze waarop er uitvoering wordt gegeven aan welzijnsvoorzieningen en -activiteiten is daar een bouwsteen van. Het is de bedoeling dat de gemeenteraad in december een besluit neemt over een nieuw beleidskader sociaal domein, de daaruit voortvloeiende uitvoeringsprogramma's en een investeringsbudget.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant