De 60+ en de jeu de boules equipe gezamenlijk op de baan. Foto: Rob Weeber
De 60+ en de jeu de boules equipe gezamenlijk op de baan. Foto: Rob Weeber

SP Neede promoot gezond bewegen en gezellig samenzijn

Algemeen

NEEDE - Dat bewegen gezond is, wisten we al, maar voetballen op je 60ste was tot een paar jaar geleden geen vanzelfsprekendheid. Toch is dit de nieuwste doelgroep voor de SP Neede.

Door Rob Weeber

Er was al een 35+ en een 45+ initiatief en nu dus ook 60+. En wie kan een dergelijk groep beter trainen dan een trainer uit dezelfde doelgroep? Dat moet ook Gerard Selker gedacht hebben toen hij gevraagd werd om het initiatief op te pakken. Hij was in de vorige eeuw jarenlang trainer van de A-junioren en het tweede herenelftal voordat hij de club verliet voor een verdere loopbaan als voetbaltrainer. Nu is hij terug en geniet met volle teugen van het werk.

"We hebben inmiddels zeven (oud) leden die iedere maandagmiddag trainen. Natuurlijk hopen we op meer, want om een wedstrijd te kunnen spelen, hebben we minimaal acht man nodig. Deze vorm van voetbal, ook wel bekend onder de term walking footbal, wordt al langer beoefend in bijvoorbeeld Didam en Arnhem. Het veld en het doel zijn kleiner, de speeltijd korter en er mag geen sliding gemaakt worden. Ook mag er volgende de regels niet gerend worden, maar dat is niet haalbaar. Iedereen wil achter een bal aan kunnen rennen en niet wandelend over het veld gaan. Het plezier spat eraf."

De uitbreiding van de activiteiten maakt deel uit van een grotere gedachte binnen de vereniging, erkent ook bestuurslid Jan van Doorn. Daarom is er naast het 60+ voetbal ook jeu de boules geïntroduceerd. Er liggen inmiddels twee fraaie banen waarop elke maandagmiddag de boules naar harte lust tegen elkaar ketsen. Het is een puur sociaal gebeuren dat weliswaar niets met voetbal te maken heeft, maar wel de filosofie van de vereniging ondersteunt. Ook voor de oudere leden moet er voldoende spelaanbod en gezelligheid zijn. Het betekent reuring op het park en versterking van de onderlinge binding. Men hoopt hiermee tevens oud-leden terug te halen naar het sportpark.

Sociaal gebeuren ondersteunt filosofie

Naast bovengenoemde activiteiten kan men op donderdagmiddag een kaartje leggen in de kantine.
SP Neede komt graag in contact met mensen die zich willen aansluiten bij de initiatieven.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant