'De Lente'in museum De Scheper

Algemeen

EIBERGEN - Relaxed in je luie stoel naar zelfgenomen foto's aan de wand kijken? Zeg nu zelf, is dat niet leuker dan je visite eindeloos plaatjes te laten bekijken achter je computer? Door het digitale tijdperk zijn er nog maar weinig mensen die hun mooiste foto's laten afdrukken en aan de muur hangen.

Dat moet fotograaf Wim Hietbrink ook gedacht hebben en om te proberen het plezier in de fotografie weer terug te brengen onder de mensen heeft hij een fotowedstrijd uitgeschreven met als onderwerp 'De Lente'. En via de workshop 'Haal je apparaat van de automaat' biedt hij deelnemers de mogelijkheid om hun camera beter te leren kennen en zodoende nog mooiere foto's te maken.

De landelijke reactie en de kwalitatief goede inzendingen hebben hem dusdanig verrast dat hij in overleg met historisch museum De Scheper in Eibergen heeft afgesproken om de genomineerde foto's in het museum tentoon te stellen. Volgens hem heeft een mooie foto meer waarde als hij aan de muur hangt, omdat foto's net als schilderijen een bepaalde emotie uitdrukken en oproepen.

Het museum vond dit een prima idee. De filmzaal wordt omgetoverd in een prachtig lente decor waarin de bezoekers de mooiste foto's van de fotowedstrijd kunnen bekijken. Elke foto laat zien wat de maker van de foto op dat moment een ultieme uiting van de lente vond. Het museum nodigt iedereen van harte uit om te komen meegenieten van dit lentegevoel.

De expositie in museum De Scheper wordt op zaterdag 27 mei om 13.30 uur geopend.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant