Zandstrooien in het museum. Foto: PR
Zandstrooien in het museum. Foto: PR

'Sfeer van Weleer' nu ook speciaal voor kinderen

Algemeen

REKKEN - De laatste jaren kwamen er steeds meer positieve reacties van scholen en van ouders van schoolgaande kinderen. Dit is de reden dat Ineke van der Werf dit jaar begint met rondleidingen voor kinderen in haar privé museum in Rekken. "Wanneer je zelf leerkracht geweest bent weet je hoe je kinderen geboeid kunt laten luisteren naar verhalen". Bovendien zijn er prachtige oude foto's aanwezig en kunnen veel voorwerpen die daarbij horen bekeken worden. Zo krijgen de kinderen een totaal beeld en kunnen zij zich veel beter inleven in de jeugd van hun grootouders.

Er is een rondleiding voor kinderen vanaf 6 jaar met het onderwijs als voornaamste thema, waarbij natuurlijk de leesplankjes en het schrijven aan bod komen. Bovendien is er een rondleiding voor groepjes kinderen vanaf 8 jaar met het leven op het platteland als onderwerp. We hebben het dan onder andere over het karnen, maar ook over het meehelpen op de boerderij. Na het gedeelte in het museum kunnen de kinderen ook zelf aan de slag. Er kan geschreven worden met de griffel, maar ook met de kroontjespen. Er zijn veel spelletjes van vroeger aanwezig en er kan water gepompt worden uit de put. De oudere kinderen mogen typen op een antieke Remington, zichzelf wegen op een oude weegschaal met schuif of oefenen met het strooien van een zandtapijt.
Voor meer informatie: Ineke van der Werf, Hölterweg 19, in Rekken, Tel. 0545-431540, www.sfeervanweleer.nl, info@sfeervanweleer.nl

Pop met mangel. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant