Fototekst: Het Huwelijkspaar met burgemeester Joost van Oostrum. Foto: Rob Weeber
Fototekst: Het Huwelijkspaar met burgemeester Joost van Oostrum. Foto: Rob Weeber

Echtpaar Klein Hazebroek-Kulsdom 60 jaar getrouwd

Algemeen

EIBERGEN – Op 23 mei was het Eibergse echtpaar Klein Hazebroek-Kulsdom 60 jaar getrouwd. Terugkijkend, kunnen ze constateren dat het mooie jaren waren, maar wel snel voorbijgegaan.

Door Rob Weeber

Beide echtelieden komen vanaf de boerderij, hij (1930) vanuit Haarlo en zij (1932) vanuit het buurtschap Overbiel, tussen Borculo en Neede. De eerste kennismaking dateert al vanuit de lagere school, maar toen vond hij haar nog niet zo aardig, eerder een beetje bazig. Waarschijnlijk had dit te maken met het feit dat zij de oudste dochter was en thuis flink moest meehelpen.
Op Tweede Kerstdag 1946 echter maakten de twee een wandelingetje met een vriend en toen sloeg de vonk over. Ze was toch wel aardig en lief. Direct na de wandeling kreeg hij naar eigen zeggen last van de maag, maar een consult aan de arts kon dit niet verhelpen. Hij heeft 40 jaar in het onderwijs gezeten, waaronder in Enschede op de toenmalige wethouder Willem Weverschool, een schoolgebouw met bundeling van onder meer nijverheidsonderwijs, techniek en een kappersopleiding. Hij gaf les in de vakken aardrijkskunde, biologie en Engels. Zij heeft altijd voor het thuishouden gezorgd en kan volgens de familie goed koken. Het echtpaar kreeg vier kinderen, twee zoons en twee dochter, waarvan de oudste zoon helaas al overleden is. Saillant detail is dat het enige kleinkind op dezelfde datum en hetzelfde tijdstip geboren is, als de zoon gestorven. Het geheim van een goed huwelijk zit volgens haar in combinatie van de ups en downs. Als je alleen maar voorspoed hebt, dan kun je niet groeien naar een stabiele relatie en houd je het niet zo lang met elkaar vol.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant