Gezellig druk op Streekproductenmarkt bij Kaasboerderij Weenink. Foto: PR
Gezellig druk op Streekproductenmarkt bij Kaasboerderij Weenink. Foto: PR

'Een dagje uit voor het hele gezin'

Algemeen

LIEVELDE – De zeventiende editie van de Streekproductenmarkt bij Kaasboerderij Weenink, aan de Eimersweg 3 in Lievelde, wordt gehouden op Tweede Pinksterdag, maandag 5 juni van 10.00 tot 17.00 uur.

Op het terrein van Kaasboerderij Weenink staan 120 kramen, er is theater, muziek, een oldtimerrit, een knuffelkoe, een speciaal kinderplein met allerlei leuke creatieve activiteiten. Jongeren en ook ouderen kunnen selfies met een koe maken en er zijn heel veel proeverijen. Dit jaar zijn er meer terrasjes waar gasten even kunnen uitblazen en genieten van de landelijke sfeer en een drankje of hapje. Elk jaar probeert de organisatie iets nieuws toe te voegen, dit jaar is er veel aandacht voor creativiteit met eten en kunnen bezoekers onder andere eetbare insecten proeven. Peter Weenink geeft aan: "Het is een dagje uit voor het hele gezin!"

Stonden er op de eerste editie nog vijf stands van leveranciers met bijvoorbeeld geitenkaas en mosterd, in de loop van de tijd groeide de Streekproductenmarkt uit tot een groot regionaal evenement met duizenden bezoekers. De Streekproductenmarkt is inmiddels een bekend fenomeen waar elk jaar nieuwe items te zien zijn.

"We proberen elk jaar iets nieuws toe te voegen aan de streekproductenmarkt. We mogen jaarlijks een trouwe groep standhouders begroeten maar onze gasten willen toch verrast worden. Dit jaar besteden we veel aandacht aan creativiteit rondom het bereiden van eten. Naast de insectenproeverij presenteren we onder andere een 'bewegende barbecue' met vergeten vleessoorten", legt Peter Weenink uit. Samen met Jan Bulten en Johannes Weenink tekent Peter voor de organisatie van de Streekproductenmarkt.

De Oldtimer Boerenkaas Sterrit is inmiddels een mooie traditie binnen de Streekproductenmarkt, evenals de 'omgekeerde koeiendans', het bijzondere moment dat de koeien van buiten naar binnen worden geleid. Peter Weenink: "Nieuw is het selfie moment met een koe, de knuffelkoe en de volgelshow zijn opnieuw toegevoegd aan het programma. Rond 12.30 uur maken de oldtimers zich op voor de toertocht, daarvoor en erna zijn de klassiekers hier op het terrein te bewonderen."

De Streekproductenmarkt biedt een compleet programma, naast de tientallen kramen is er muziek en theater. De Firma Irma duikt telkens op verschillende momenten op met zang en theater. De Music Show Scotland Folkband zorgt voor sfeervolle muziek. Peter Weenink: "Alles is op deze middag in bedrijf, overal kunnen bezoekers een kijkje nemen. In de stal, de kaasmakerij, in onze gebouwen. We bieden een zeer compleet programma met verrassende elementen!" De Streekproductenmarkt wordt gehouden op maandag 5 juni, Tweede Pinksterdag, van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 4,- euro, kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Er is volop gratis parkeergelegenheid.


www.kaasboerderijweenink.nl

Gezellig druk op Streekproductenmarkt bij Kaasboerderij Weenink. Foto: PR
De knuffelkoe op de Streekproductenmarkt bij Kaasboerderij Weenink. Foto: PR
Schaapskudde op Streekproductenmarkt bij Kaasboerderij Weenink. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant