De Colonel Hammond's Four, voor de vijftiende en laatste keer bij de Ringekampse Linedancers. Foto: PR
De Colonel Hammond's Four, voor de vijftiende en laatste keer bij de Ringekampse Linedancers. Foto: PR

Colonel Hammond's Four voor vijftiende en laatste keer in De Ringkamp

Algemeen

HAART - Op zaterdag 10 juni speelt Colonel Hammond's Four voor de allerlaatste keer op de feestavond van de Ringkampse Linedancers, in de feesttent bij De Ringkamp op de haart. Aanvang 20.00 uur, entree acht euro per persoon.

De realisatie van het verenigingsgebouw De Ringkamp leidde er toe dat er verschillende nieuwe verenigingen werden op gericht, waardoor de saamhorigheid op de buurtschap Haart een flinke positieve impuls kreeg. Een van die verenigingen was de Ringkampse Linedancers. Op 5 oktober 2016 vierde deze vereniging het vijftienjarig jubileum. Vijftien jaar lang dansen de leden van deze linedancegroep iedere vrijdagavond in het verenigingsgebouw. Ook al die jaren organiseerden De Ringkampse Linedancers aan het eind van ieder seizoen in de feesttent bij De Ringkamp een country-linedanceavond. Al deze jaren kwamen linedancers uit de verre omtrek naar deze avond. Ze kwamen voor de gezelligheid, de sfeer, de ruimte om te dansen, maar ook zeker voor Colonel Hammond's Four, dé country-linedanceband, die dit jaar voor de vijftiende keer naar De Ringkamp komt.

De laatste keer
Vorig jaar kondigde Colonel Hammond's Four aan dat medio 2017 het doek zal vallen voor deze band. Eén van de bandleden kan zijn nieuw verworven werkzaamheden helaas niet langer verantwoord combineren met de tijdrovende en inspannende hobby, die Colonel Hammond's Four nu eenmaal is, en bij twee andere bandleden begint de tand des tijds zich langzamerhand te manifesteren. Daardoor ziet de band zich helaas genoodzaakt om deze moeilijke beslissing te nemen. Vanaf het moment van deze aankondiging werden geen boekingen meer aangenomen.
Zaterdag 1 april speelde Colonel Hammond's Four voor de 'allerlaatste' keer tijdens de Farewell Party in Scheveningen, waar tevens de nieuwe en dus ook laatste cd werd gepresenteerd.
Omdat de optredens die geboekt waren voordat bekend werd dat Colonel Hammond's Four stopt nog wel worden gedaan, komt de country-linedanceband zaterdag 10 juni nog één keer naar De Ringkamp voor echt het allerlaatste optreden. De afsluiting van het seizoen van De Ringkampse Linedancers en het einde, na twintig jaar, van Colonel Hammond's Four.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant