Geen kwartfinale voor tafeltennissers van VIOS 1

Algemeen

BELTRUM - De tafeltennisspelers van VIOS 1 leverden een knappe prestatie door de laatste 16 in het Wiltschutbekertoernooi te bereiken. Meer zat er helaas niet in. Het team verloor in de achtste finale van TCB uit Beuningen.

Vios 1 wist de achtste finale te bereiken door een knappe overwinning op GTTC uit Groesbeek. De spelers van GTTC hadden respectievelijk een H, I en een C licentie. In het Wiltschut-bekertoernooi moeten spelers met een hogere licentie altijd een voorsprong geven aan hun zwakkere tegenstanders. Door dit handicap-systeem maken alle spelers en alle teams evenveel kans op een overwinning. Het is bovendien wel eens leuk om tegenover spelers te staan die op een ander niveau uitkomen. Sterke spelers staan voor een uitdaging om een achterstand weg te werken, terwijl de zwakkere tegenstanders hun uiterste best doen om de voorsprong vast te houden tot de benodigde 11 punten zijn bereikt (of meer, want je wint pas met twee punten voorsprong).

Tegen GTTC wist VIOS 1 met 7-2 te winnen. De GTTC-speler met een C-licentie, Bart Klabbers, won één wedsrtijd waarin hij 5 punten voor moest geven aan Martijn Koster. Tegen Wim Holt en Paul Bergervoet was hij niet in staat om de achterstand weg te werken. Namens de tegenstanders wis alleen Wim Janssen nog een punt binnen te halen. De overige partijen werden door de mannen uit Beltrum gewonnen en daarmee behoorde VIOS 1 tot de laatste 16 teams die kans maakten op de winst van de Wiltschutbeker.

Afgelopen week nam VIOS 1 het in de achtste finales in Arnhem op tegen TCB uit Beuningen. De avond begon veelbelovend met overwinningen van Paul Bergervoet en Wim Holt, maar de tegenstander trok de stand weer snel gelijk. Nadat Paul met zijn tweede overwinning de stand opnieuw in evenwicht had gebracht (3-3), gingen helaas de laatste drie punten naar de tegenstanders. Eindstand 3-6 voor de mannen uit Beuningen.

Daarmee kwam het bekeravontuur van VIOS 1 in 2017 tot een einde. Volgend jaar wordt er zeker weer deelgenomen, want behalve een sportieve strijd vormt het toernooi een mooie overbrugging van de periode na de voorjaarscompetitie tot aan de zomervakantie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant