Kids theaterdans. Foto: PR
Kids theaterdans. Foto: PR

De Gaard danst Emerentia

Algemeen

NEEDE - Studio De Gaard presenteert op zaterdag 1 juli in de Van Gellicum-Theaterzaal in Neede de voorstelling Emerentia Danst. Tijdens de voorstelling brengen de dansers van Theaterdans en de Dance Class een aantal dansen op de planken, die het verhaal van Emerentia en haar mobiel vertellen.

Emerentia kan niet zonder haar mobiel. Ze is dan ook in paniek als ze hem kwijt is. Tijdens een nachtmerrie krijgt ze een nieuwe. Maar deze telefoon wordt haar de baas en geeft haar een paar zeer lastige opdrachten. Zo ontdekt Emerentia dat het niet alleen maar maneschijn en rozengeur is in het digitale tijdperk. Maar natuurlijk komt er aan het slot van de voorstelling een eind aan de boze droom.

Kunnen we nog wel zonder mobiel en in hoeverre bepaalt digitale informatie ons dagelijkse leven? Dit zijn de vragen die Hanneke Wamsteeker inspireerden tot het, in deze tijd met alternatieve feiten en nepnieuws, echt gebeurde verhaal van Emerentia en haar telefoon.
Het wordt gedanst en verteld door de dansgroepen van Theaterdans, de Dance Class en de acteurs Nienke Reurink en Kevin Hauser op choreografiën van Hanneke Wamsteeker en Karien Polman

De voorstelling komt mede tot leven door bijzondere muziek, kleding en rekwisieten. Onmisbaar is ook de hulp van de vrijwilligers van de Stichting Podium Neede die het lichtplan maakten en de techniek verzorgen.
De voorstelling is in de Van Gellicumzaal, Julianastraat 12 en begint om 18.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij De Gaard of aan de zaal en kosten € 3,50. (Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar.)

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant