Netwerken op de gezellige haringparty van het CVJO bij Erve Wisselink. Foto: Bastiaan Hopster, Ikkijkevenrond.nl
Netwerken op de gezellige haringparty van het CVJO bij Erve Wisselink. Foto: Bastiaan Hopster, Ikkijkevenrond.nl

Eerste Haringparty CVJO Berkelland

Algemeen

EIBERGEN - De traditie volgend, organiseerde het CVJO Berkelland vorige week dinsdagmiddag haar eerste haringparty, gekoppeld aan het goede doel. Plaats van handeling was het fraai gelegen recreatiebedrijf en tevens wijngaard Erve Wisselink in het buitengebied van Eibergen. De party maakte onderdeel uit van het nieuwe concept "Marktmaatjes", refererend aan de diverse dienstverlening binnen het CVJO voor ondernemers, waaronder het vinden van maatjes, samenwerkingspartners.

Door Rob Weeber

Met zo'n zestig gasten en bijna net zoveel graden was het een echte netwerkhappening en –happerij. Het goede doel dit jaar stond in het teken van, hoe kan het anders, maatjes, taalmaatjes wel te verstaan. Vrijwilliger en maatje Bennie Stegeman van Taalcafé Borculo onderstreepte het belang van een goede taalbeheersing voor statushouders. Marianne Kok en Tom Goldebeld vertelden het succesverhaal van de maatjes bij de Werkgroep Integratie Neede. Aanwezig was ook statushouder Mohannad al Mohamad. Hij legde uit dat hij zonder beheersing van onze taal geen kans had om goed te integreren. Pech had hij wel, want het was de laatste week van de Ramadan, dus het harinkje mocht niet de weg naar binnen vervolgen.

Het moet gezegd worden, de haring zit dit jaar uiterst goed in zijn vel, zelfs zonder de schubben. De smaak is vol en het vetpercentage rijk. Vishandelaar Hans Fentsahm had de handen vol aan het schoonmaken ervan. Bijzonder smaakvol daarbij was ook de wijn uit eigen Wisselink wijngaard. Daarnaast was De Klok uit Eibergen aanwezig met vers gesneden biologische frieten. Als klap op de vuurpijl was er de veiling van het vaatje nieuwe haring. Het nieuw maatje van het vaatje werd Henrike Lobbes van Avenarius in Ruurlo. Het verwisselde uiteindelijk voor 550 euro van eigenaar.

Voor meer info over de deelnemers of dienstverlening: www.cvjoberkelland.nl/marktmaatjes

Henrike Lobbes nam het vaatje mee naar huis. Foto: Bastiaan Hopster, Ikkijkevenrond.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant