Foto's delen met #kijkoplandschap

Algemeen

REGIO - Gelderland staat bekend om haar variatie aan mooie landschappen. Landschappen die zijn ontstaan door menselijk ingrepen in het verleden. De provincie roept Gelderlanders op om in de zomer foto's van hun omgeving te delen op social media met een korte uitleg daarbij. Foto's van de omgeving waar ze trots op zijn, of foto's van hun omgeving waar ze zorgen over hebben. De provincie is verantwoordelijk voor het landschap en is benieuwd naar wat inwoners van hun omgeving vinden. De inzenders van de drie foto's met de meeste 'likes' op 1 september ontvangen een beloning.

Spelregels
Delen van foto's kan op Twitter (@provgelderland) en op Instagram (@provinciegelderland) onder vermelding van #kijkoplandschap Het kan ook op de Facebookpagina van de provincie Gelderland onder de geplaatste oproep. Een uitgebreidere reactie met foto's is te plaatsen op het forum van de provincie, www.natuurenlandschap.gelderland.nl/landschap. De jury bestaat uit het eigen publiek van de 'fotograaf', de makers van drie foto's met de meeste 'likes' op 1 september ontvangen twee dagkaarten voor het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Gelderland wil een deel van de gedeelde foto's ook gebruiken voor een tentoonstelling in het Huis der Provincie in Arnhem.

Landschap blijft in ontwikkeling
Ook in de toekomst blijft het landschap veranderen. Bijvoorbeeld door dijkverhoging, nieuwe woonwijken, nevengeulen, windmolens en zonnevelden. De provincie voelt zich verantwoordelijk voor het landschap en stelt de Agenda Landschap op. De inzichten uit deze foto-oproep zullen daar ook een plek in krijgen.

Kwetsbaar
In een bijdrage op het forum van de provincie zegt gedeputeerde Jan Jacob van Dijk: "Het landschap blijft veranderen. En hoe verbinden we die veranderingen met de wens om het landschap te behouden zoals het nu is? Dat is de grote uitdaging en daar voel ik mij kwetsbaar. Want ik heb begrip zowel voor het een als voor het ander."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant