Trekker treffen in Oldeenkotte. Foto: PR
Trekker treffen in Oldeenkotte. Foto: PR

Oldenkotse Kermis: ku'j weer ni-je earpels etten

Algemeen

OLDENKOTTE - Zaterdag 1 en zondag 2 juli is het weer zover. Het jaarlijkse grensfeest bij grensovergang Oldenkotte dat gevierd word door de Nederlandse alsook de Duitse grensbewoners. Was er vorig jaar het succes van de speciale '250 jaar grens' editie, dit jaar zal het programma zeker niet minder zijn.

Zaterdagavond 1 juli wordt er om 21.00 uur gestart met het het Grens-Vogel-Schieten voor teams. De teams van vier personen proberen de grensvogel zo snel mogelijk naar beneden te laten 'vliegen'. Opgave voor het Vogel schieten is nog mogelijk tot vrijdag 30 juni bij Café Rotering. Aansluitend speelt de band Fantastisch op een 'open air' podium.

Op zondag 3 juli om 10.00 uur begint de grote kermisdag. Er wordt aan beide zijden van de grens een kermis met grote grensmarkt gehouden, met zowel Duitse als Nederlandse standhouders.
Er komt een trefeen voor oldtimertrrekkersf met een rondrit van Nederlandse groepen uit Haaksbergen, Eibergen en Rekken, maar ook Duitse trekker groepen uit Vreden, Zwillbrock en Stadlohn zijn aanwezig. Thema dit jaar is 'Met de Oldenkotse Karmisse ku'j weer ni-je earpels etten'. Alles wat met aardappels te maken heeft is op het trekkertreffen te bewonderen. Bij oud hoort ook nieuw. Daarom is als grote publiekstrekker deze zondag de grootste mobiele maishakselaar met grote John Deere trekker te bezichtigen. Touwtrekvereniging Eibergen verzorgt voor dit treffen nog een 'vrachtwagen-sleep'. De sterke jongens kunnen zich hier bewijzen. Deelname aan het treffen is gratis.
Na de hoogmis in de kleine kerk van Oldenkotte starten de trekkers voor een kleine rondrit waarna Cresendo Rekken om 11.00 uur op het buitenpodium een fruhshoppenconcert gaat verzorgen.
Om 13.00 uur geven mensen van de dansgroep 'Celtic-stepfire' uit Vreden een optreden op dit podium waarbij hun Ierse klanken te horen zullen zijn.
Inwoners van Wennewick-Oldenkott gaan onder begeleiding van de Duitse 'Berkelland-Musikanten' de zogenaamde 'Kunderdans' weer opvoeren.
Naast de diverse kermisattracties is er nog een activiteit op de Oldenkotse kermis. Het 'levend tafelvoetbalspel'. Vanaf 13.00 zijn de kleintjes tot 12 jaar eerst aan bal, waarna om 14.30 uur de overige voetballers mogen deelnemen.
Als afsluiting van deze unieke kermisdag is er aan Duitse zijde live muziek en aan Nederlandse zijde DJ Bacchie & DJ Doubble B met grenzenlose muziek voor jong en oud.
Ook voor de inwendige mens wordt op internationale wijze gezorgd. Duitse en Nederlandse specialiteiten van Bratwurst, kibbeling, Döner en nog veel meer. Zelfs een koffiekransje aan Duitse zijde met zelf gebakken 'Kuchen' van de Wennewicker-Frauen wordt in een gemoedelijke ronde naast de kerk aangeboden.

Wie zich op wil geven voor een van de activiteiten kan terecht bij café Rotering, tel.0545-431250. Het liefst voor vrijdag 30 juni.

Gezelligheid op Oldenkottense kermis. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant