Het echtpaar Jansen met burgemeester Joost van Oostrum. Foto: Rob Weeber
Het echtpaar Jansen met burgemeester Joost van Oostrum. Foto: Rob Weeber

Echtpaar Jansen haalt briljant

Algemeen

EIBERGEN - Hans (1932) en Pleuny (1929) Jansen-Bouwmeester waren op woensdag 19 juli 65 jaar getrouwd. Pleuny komt uit Amsterdam, Hans uit Utrecht en samen zijn ze op latere leeftijd in de Achterhoek neergestreken. Het feit dat familie van haar kant uit Lochem kwam, zal ongetwijfeld de stap vergemakkelijkt hebben.

Dit keer was het geen dubbeltjesdansen, wat de twee tot elkaar bracht. Ze leerden elkaar kennen toen Hans als hofmeester 1e klas in de Amsterdamse Marinehaven gelegerd was, op het vliegdekschip Hr. Ms. Karel Doorman. Een vriend was bij Pleuny op bezoek geweest en tipte Hans dat hij vooral toch eens langs moest gaan daar. De eerste klik was er meteen en het groeide uit tot voldoende liefde en genegenheid om te trouwen. En zo geschiedde in 1952, maar veertien dagen later werd Hans naar Nieuw-Guinea gestuurd, waar hij anderhalf jaar verbleef. In die tijd dineerde hij met de KTZ G.B. Fortuyn, de latere commandant van de kruiser De Zeven Provinciën en de Gouverneur.

In 1956 zwaaide hij af en ging bij Van der Heem (ERRES) werken, dat later door Philip werd overgenomen. Met 57,5 jaar mocht hij na een reorganisatie met vervroegd pensioen. Pleuny werkte al in de oorlog in een naaiatelier en maakte japonnen en mantels. Na de opvoeding van de kinderen vervolgde zij haar carrière in de zorg. Ze werkte daar 22 jaar, laatstelijk als leidinggevende, waarna ze in 1992 met pensioen ging.

Beide echtelieden genieten van het leven en gaan nog steeds met de auto op vakantie. Een goed huwelijk leunt volgens hen op twee benen en kent incasseringsvermogen. Natuurlijk merken ze dat ze ouder worden en meer afhankelijk van elkaar.

Het echtpaar kreeg twee dochters en een zoon en heeft vijf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.

Eén ding moet Hans nog van het hart. Hij hoopt dat het openbaar vervoer in de Achterhoek en specifiek in en om Eibergen verbeterd wordt. Met name de weg naar het streekziekenhuis is lastig. Hij heeft het al meerdere keren aangekaart bij de politiek, maar ziet nog geen verbetering.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant