Diamanten paar Jan en Dina Bouwman-Mengerink met burgemeester Joost van Oostrum. Foto: Rob Weeber
Diamanten paar Jan en Dina Bouwman-Mengerink met burgemeester Joost van Oostrum. Foto: Rob Weeber

Echtpaar Bouwman-Mengerink zestig jaar getrouwd

Algemeen

NEEDE - Afgelopen donderdag was het op de kop af 60 jaar geleden dat Jan Bouwman (1935) en Dina Mengerink (1932) elkaar het jawoord gaven.

Beide echtelieden zijn afkomstig uit Noordijk, beide ook van de boerderij. Ze zaten op dezelfde school, de Tormijnschool, maar niet in dezelfde klas. De vonk sprong over tijdens een bal bij Café Restaurant Zalencentrum Baan in Geesteren. In 1957 trouwden ze en trokken in bij Jan's ouders. In 1946 kocht de vader van Jan de boerderij aan de Diepenheimseweg in Neede, waar Jan en Dina tot 1976 hun gemengd bedrijf hadden. Met tien koeien, dertig varkens en honderden kippen kon je in die tijd je hoofd nog boven water halen, maar naar de toekomst toe moest je uitbreiden. Het gebrek aan een opvolger echter noopte Jan tot een carrièrewissel. Hij verkocht het land, behield het huis en ging bij de toenmalige Needse Houthandel Oldenboom werken, waar hij met 58 jaar in de VUT ging.
Vanaf zijn twaalfde is Jan lid van VV Noordijk, de plaatselijke voetbalvereniging. Eerder mocht in die tijd niet. Hij is inmiddels al 71 jaar lid en zelfs door de KNVB benoemd tot erelid. In zijn actieve tijd is hij naast voetballer ook grens- en scheidsrechter geweest en heeft vele bestuursfuncties gehad. Dina heeft zich hoofdzakelijk met het huishouden beziggehouden en op de boerderij geholpen. Samen genieten ze van de oude dag en maken ze nog regelmatig een daguitstapje met de bus.
Fototekst: Diamanten paar Jan en Dina Bouwman-Mengerink met burgemeester Joost van Oostrum (Foto: RW)

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant