De Eibergse Fietsdagen. Foto: PR
De Eibergse Fietsdagen. Foto: PR

Eibergse Fietsdagen: natuur, kerkepaden, kastelen en meer

Algemeen

EIBERGEN - 'De Achterhoek levert je mooie streken'. Dat is het motto dat TCE-Tourclub Eibergen elk jaar kiest voor de Eibergse Fietsdagen, een variant op de reclamespot van de provincie Gelderland. TCE heeft voor het vierde jaar achtereen vier nieuwe routes gemaakt. Dinsdag 8 augustus is de eerste fietsdag, vrijdag 11 augustus de laatste. De start is elke dag vanaf 9.00 tot 13.00 uur, bij café De Klok. Het startbureau sluit om 17.00 uur. Er zijn routes van 25, 40 en 60 kilometer.

Dag 1, dinsdag, gaat door bos, heide en veen. Een route door en in de omgeving van Rekken, Buurse en Haaksbergen. Dag 2, woensdag, is er een route over kerkepaden. De fietsers doen Groenlo, Zwolle, Lievelde, Zieuwent en Beltrum aan. Dag 3, donderdag, kent een route langs kastelen. Neede, Geesteren, Gelselaar, Diepenheim en Noordijk zijn de plaatsen die die dag op het programma staan. Dag 4, vrijdag, is een puur natuur-route. Deze laatste dag voert de deelnemers naar en langs de dorpen Ruurlo, Barchem, Borculo en Haarlo.

Deelnemers kunnen week- en dagkaarten kopen. Een weekkaart kost 10 euro en een dagkaart 4 euro, de prijzen zijn voor alle afstanden gelijk. Elke deelnemer ontvangt een duidelijke routebeschrijving; daarnaast wordt elke route ook uitgepijld met de oranje NTFU-pijlen.


www.tceibergen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant