Marktmanagers voor Borculo, Ruurlo en Eibergen

Algemeen

BERKELLAND - De gemeente Berkelland wil een marktmanager aanstellen voor de weekmarkten in Borculo, Ruurlo en Eibergen. In Neede is al een marktmanager actief

In Neede draait vanaf 1 juli 2015 een proef met de inzet van een marktmanager. Dit om de wekelijkse markt te verlevendigen en aantrekkelijker te maken. De proef is als positief ervaren. In overleg met de Marktcommissie gaat de gemeente nu voorlopig voor een periode van twee jaar ook een marktmanager aanstellen voor de weekmarkten in Borculo, Ruurlo en Eibergen.

Wethouder Han Boer: "We doen er alles aan om de wekelijkse markt te verlevendigen en aantrekkelijker te maken. In Neede is gebleken dat de marktmanager, met kennis van zaken, de ondernemers ontlast en dat de markt meer leeft. We hopen dat de aanstelling van een marktmanager voor de andere kernen ook dat effect krijgt. In overleg met de Marktcommissie gaan we de inzet van een marktmanager verbreden tot de andere weekmarkten in Berkelland. Daarbij moet dan ruimte zijn voor vraag- en servicegericht werken, inspelen op de lokale wensen en behoeften van de marktondernemers, plaatselijke ondernemers(verenigingen) en het winkelend publiek."

Privatisering stap te ver
De privatisering van markten is gezien de omvang niet haalbaar. Door het kleine aantal ondernemers is een stichtingsbestuur moeilijk te bemensen. Met de inzet van een marktmanager wordt er toch een kwaliteitsslag gemaakt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant