Wandelen langs bloeiende akkerranden. Foto: PR
Wandelen langs bloeiende akkerranden. Foto: PR (Foto: null)

Vijfde Boerenland Wandeltocht in teken van bloemen en natuur

BELTRUM - De stichting vrienden van Het Noasman houdt op zaterdag 19 en zondag 20 augustus voor de vijfde keer de Boerenlandwandeltocht door het veelzijdige boerenland van Beltrum.

Wandelaars kunnen kiezen uit een route van 5, 10, 15, 20 en 30 kilometer. Start-, rust- en eindpunt is bezoekerscentrum Het Noasman aan de Meenweg 4 te Beltrum.

Alle wandelaars lopen door een plattelands- en beeldentuin met een oppervlakte van 3000 m2. In de tuin is van alles te zien: een bloementuin met kleurrijke borders, een leemvijver met waterval, een houtwal met bospad, een dierenweide, een vuurplek en zo’n veertig bronzen en keramiek beelden die gemaakt zijn door Anouk de Groot. Ook voert de tocht door een groot veld met fleurige wilde bloemen en wandelt men langs bloeiende akkerranden met bloemen die vroeger zo gewoon waren. De natuurgebieden worden zeker niet vergeten. De organisatie is erg blij met de medewerking van een aantal particulieren die eenmalig hun natuurgebied open zullen stellen voor de wandelaars. Verder voeren de tochten natuurlijk ook langs nostalgische boerderijen, weilanden met grazende koeien en akkers met koren of maïs. Starten kan voor de 30 km tussen 09.00 en 10.00 uur, voor de 20 en 15 km tussen 09.00 en 11.00 uur en voor de 10 en 5 km tussen 09.00 en 12.00 uur. Deze tocht wordt gehouden onder auspiciën van de KWBN – de Koninklijke Wandel Bond Nederland. De kosten bedragen € 3,00 per deelnemer en kinderen tot 12 jaar mogen gratis meelopen met de ouders.


www.noasman.nl

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//ib.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwseibergenneede.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=700,715,716" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//ib.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwseibergenneede.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=700,715,716" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>