Kirsten Lensink-Hauser. Foto: PR
Kirsten Lensink-Hauser. Foto: PR

Needse deelneemster in Missverkiezing voor getrouwde dames

NEEDE - Regels zijn regels, wanneer je aan kinderen bent begonnen of getrouwd bent mag je niet langer deelnemen aan missverkiezingen. Voor Kirsten Lensink hield haar hobby hierdoor op toen ze in 2016 met haar vriend trouwde. Ze werd dan ook positief verrast toen ze gevraagd werd om mee te strijden voor de titel Mrs. Worldwide Netherlands, een speciale verkiezing voor getrouwde vrouwen.

De 26-jarige Needse hoefde niet lang na te denken. "Het huwelijk aangaan met mijn partner was voor mij belangrijker dan deze bepaalde tak van het modellenwerk te kunnen blijven uitoefenen. Maar wanneer de kans zich dan voordoet om het te combineren, is daar natuurlijk geen moment van twijfel voor nodig."
Lensink won uiteindelijk de nationale titel en gaat daardoor Nederland nu op het wereldtoneel vertegenwoordigen. Op 21 augustus reist ze af naar Singapore voor een drukke week. "Deze verkiezing draait vooral om verbondenheid, dat is het doel dat we als misses hebben. Vanuit Singapore gaan we met alle deelnemers naar Indonesië, waar we ons gezamenlijk zullen inzetten voor verschillende maatschappelijke doeleinden, bijvoorbeeld meedraaien in een kinderziekenhuis. Daarnaast moet je je natuurlijk ook op de finale blijven focussen, dus trainingsdagen draaien, blijven sporten en je passen oefenen."
Schoonheid is slechts 10 procent van het uiteindelijke juryoordeel. De dames worden voornamelijk getoetst op hun betrokkenheid, interesse, doorzettingsvermogen en persoonlijkheid. Dat is volgens Lensink de reden dat de deelnemers erg verschillend zijn."Er zijn misses van begin 20, maar ook van in de 40. Het is een erg gemêleerd gezelschap en in de groepsapp gaat het er zeer gemoedelijk aan toe. Iedereen geeft elkaar tips en er wordt vooral veel waardering naar elkaar uitgesproken. Heel anders dan dat ik van andere verkiezingen gewend ben."
Of dat winnen minder belangrijk maakt? "Winnen is altijd leuk, maar juist doordat de sfeer zo anders is vind ik de ervaring echt het allerleukst. Ik ben ook nog nooit in Azië geweest, dus ik denk dat ik mijn ogen zal uitkijken! Hoewel ik hem wel een beetje knijp voor het eten van zee-egels."
Kirsten deelt haar voorbereiding en reis via haar Facebookpagina. De finale is op 27 augustus en kan in Nederland vanaf 12.00 uur 's middags via de website mrsworldwide.com worden gestreamd.

2 reacties
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//ib.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwseibergenneede.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=700,715,716" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//ib.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwseibergenneede.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=700,715,716" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>