Rieta ten Barge, Cisca Meijer en Ery Bolster uit Neede haken vlaggetjes voor de recordpoging. Foto: Rieta van der Linde
Rieta ten Barge, Cisca Meijer en Ery Bolster uit Neede haken vlaggetjes voor de recordpoging. Foto: Rieta van der Linde

Vlaggetjes haken voor stichting Nije en wereldrecord

Algemeen

NEEDE - Samen haken voor het wereldrecord in Neede slaat aan.

"Echt super leuk dat we zo veel aanmeldingen hebben gekregen. Een aantal dames kon niet komen op de eerste haakavond van 11 augustus, maar we weten dat ze thuis al aan de slag zijn om vlaggetjes te haken", laat initiatiefneemster Gerdi Frankes weten. Ze vervolgt: "Dat is ook zo mooi van de actie, je kunt thuis haken maar ook met elkaar." Samen met Rieta van der Linde heeft Gerdi het voortouw genomen om dorpsgenoten aan te sporen mee te gaan haken voor het goede doel. "Echt fijn dat we met zo'n gezellige groep van vijftien dames bij elkaar zijn geweest om te haken. Nu merk je al dat er alweer meer haaksters zijn aangehaakt", vertelt Rieta.

Het idee om vlaggetjes te haken komt van Debby Nijenhuis. Zij is oprichtster van de Nije stichting, en is er opnieuw in geslaagd om een ludieke actie te verbinden aan een belangrijke datum voor de stichting. Debby: "Ik zeg altijd dat je in je leven je eigen slingers moet ophangen en ineens kreeg ik dit totaal bizarre idee: een record slingers maken. Tja, wie niet groot droomt… Ongeveer 40.000 vlaggetjes hebben we nodig voor een record. En hoe gaaf zou het zijn als we dat halen in ons jubileumjaar!" De grootste droom volgend jaar is het realiseren van de Nije Hoeve, een multidisciplinair centrum voor (na)zorg en ondersteuning bij kanker.

Op 13 maart 2018 bestaat de Nije stichting tien jaar. En dat wordt gevierd met slingers. Want het leven is niet altijd leuk, vooral als je te maken krijgt met kanker. En dan moet men soms zelf de slingers maken, haken én ophangen. De Nije stichting wil haar tien-jarig bestaan opluisteren met een record in het Guiness book of worldrecords, door tienduizend meter gehaakte vlaggetjes aan elkaar te binden tot één lange slinger, en deze tijdens het tienjarig jubileum op te hangen. Iedereen die een vlaggetje wil haken, kan meedoen en wordt zo een deel van het record.

De dames uit Neede hopen binnenkort bekend te maken waar de vlaggetjes in hun dorp ingeleverd kunnen worden. "We hebben al plannen voor vervolg haakbijeenkomsten. Zo gauw dit bekend is delen we dit via de media en op onze Facebookpagina's", legt Gerdi uit. Ze vult aan: "Maar heb je nu een vraag of wil je meer info, neem gerust met ons contact op. Bel met 29 13 19 of 29 12 99 en we helpen de haaksters graag verder. Want met elkaar gaan we voor het record."


Facebook: nijeslingers
www.denijestichting.nl

Drie vlaggetjes. Foto: Rieta van der Linde

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant