Negende Kooweide Run

Algemeen

NEEDE - De negende editie van de Kooweide Run in Neede is op woensdag 6 september. De Needse IJsclub organiseert de run door het natuurgebied 't Vleer.

Het is een trimloop voor iedereen, zowel beginners, als gevorderde lopers. Het loopplezier staat voorop. Vanuit die gedachte is de Kooweide Run ontstaan. De start is om 19.00 uur bij het clubgebouw 'de Kooweide' van de N.IJ.C. aan de Waterleidingdijk 2. Ondanks dat het merendeel van de deelnemers recreanten zijn, staan er wel een paar records in de boeken. Gerton Prinsen liep de 6 km. in een tijd van 22.27 min, terwijl Bert ten Thije recordhouder is op de 9 km. met een tijd van 36.20 uur. Wie doet een poging om deze tijden te verbeteren?
Het wordt de negende keer dat de Kooweide Run wordt gehouden. De clinics van Martin ten Kate in het Fanny Blankers Stadion in Hengelo waren de aanleiding voor het oprichten van een trimclubje binnen de IJsclub. Opmerkelijk is dat het merendeel van de eerste leden nog steeds iedere zaterdagmorgen om 9.00 uur onder leiding van Gerrit Heinen trouw hun rondjes lopen in de prachtige omgeving. Nieuwe leden zijn uiteraard van harte welkom. "We bouwen het heel langzaam op en binnen een half jaar is men in staat een loop over 5 kilometer te volbrengen", aldus Gerrit. "Dus probeer het eens, bovendien is het nog gezellig ook, want na afloop is er koffie in ons clubgebouw."
De organisatie van de Kooweide Run is in handen van Annelies Middelhuis, Gerrit Heinen, Jan Kornegoor, Johan Meenink en Ben van Dijk. Daarnaast is een grote groep vrijwilligers in touw om alles zo goed mogelijk te laten verlopen.
Aanmelden vanaf 18.00 uur aan de Waterleidingdijk 2 in Neede. Om 19.00 start voor de 3 km. (1 ronde), 6 km. (2 ronden) en de 9 km. (3 ronden). De inschrijfkosten bedragen voor de jeugd (tot en met 15 jaar) € 1,50 en vanaf 16 jaar € 3,00.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant