Vrijwilligers gezocht voor MantelZorgCafé

Algemeen

EIBERGEN/NEEDE - In het najaar opent het MantelZorgCafé haar deuren in Eibergen en in Neede. De initiatiefnemers willen goed van start gaan in Eibergen en Neede en zoeken daarom vier gastvrouwen of gastheren voor beide locaties. Het MantelZorgCafé vindt één keer per maand op een vaste dag plaats, de vrijwilligers zijn één keer in de twee maanden gastvrouw/gastheer.

Het MantelZorgCafé is er voor mantelzorgers en hun zorgontvanger. Het doel is dat het een ontmoetingsplek wordt waar de mantelzorger, met of zonder de zorgontvanger zich welkom voelt en een ontspannen middag beleeft. Het is een gezellig samenzijn waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, maar ook hun verhaal kwijt kunnen en lotgenotencontacten hebben. Ook biedt het MantelZorgCafé ondersteuning, informatie en advies.
Men is op zoek naar vrijwilligers die de bezoekers een aangename middag kunnen bezorgen, kunnen signaleren en doorverwijzen, flexibel en zelfstandig zijn en bereid zijn om een cursus te volgen.

MantelZorgCafé Eibergen, in Livio locatie De Meergaarden aan de Willem Sluijterstraat 6 wordt geopend op dinsdag 3 oktober en vindt plaats op elke eerste dinsdag van de maand van 13.30 tot 15.30 uur. MantelZorgCafé Neede, in Livio locatie de Hofmaat aan de Hofmaat 4 wordt geopend op woensdag 18 oktober en vindt plaats op elke derde woensdag van de maand van 13.30 tot 15.30 uur.
Voor beide locaties is men op zoek naar vrijwilligers. Voor informatie of aanmelden: Anneke Bollen, locatie De Meergaarden, Eibergen. Telefoon: 900-9200, Ellis Wiegers, Locatie de Hofmaat, Neede. Telefoon: 0900-9200.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant