Kleine kernen kunnen aan de slag met visie op wonen

Algemeen

Kleine kernen kunnen aan de slag met visie op wonen

BERKELLAND - Het college stelt de raad voor om ook de zes andere kleine kernen in Berkelland, na Beltrum, de kans te geven om aan de slag te gaan met een visie op wonen. Dit naar aanleiding van het succes van de Pilot Beltrum. Na akkoord van de raad zullen vanaf eind oktober/begin november de eerste twee kleine kernen starten.

Patricia Hoytink-Roubos: "De Pilot Beltrum heeft geleerd dat voor een goede woningmarkt in de kernen het belangrijk is om naar elke kern apart te kijken. Elke kern is namelijk uniek in haar bevolkings- en huishoudensopbouw en haar woonbehoeftes. Het is daarom van belang hier op in te spelen, bijvoorbeeld door kernen de kans te geven om een eigen visie op wonen te ontwikkelen."

De kleine kernen kunnen zelf aangeven of zij interesse hebben om ook een visie op wonen op te stellen. Vanaf eind oktober/begin november zullen de eerste twee kleine kernen gaan starten.

Pilot Beltrum succesvol
De Pilot Beltrum, met als doel goed wonen in Beltrum nu en in de toekomst, is begin juli succesvol afgerond. Een van de uitkomsten van de Pilot is inzicht in de uitdagingen die er voor Beltrum zijn voor de komende jaren op het gebied van wonen. Onderzoek op kernniveau, samen met inwoners, heeft geholpen om de echte knelpunten op de woningmarkt nu en in de toekomst boven tafel te krijgen. Maar belangrijker nog heeft de Pilot geleid tot 5 projecten van inwoners, die aan de slag gaan voor een goede woningmarkt in Beltrum in de toekomst.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant