Concert met leden van het St. Danielskoor

Algemeen

ZWILLBROCK - Op zondag 27 augustus verzorgt het Sint Danielskoor uit Moskou het geestelijke concert in de barokkerk St. Franciskus in Zwilbroek.
Het Sint Danielskoor uit Moskou werd 1990 gesticht in het Danilovklooster in Moskou, waar de zetel van de Russisch Orthodoxe patriarch is gevestigd, destijds Alexi II. Het mannenkoor bestaat uit vier vocalisten die in Rusland als dirigenten van kerkkoren en zangers zowel binnen als buiten kerken actief zijn. Omdat de liturgie in de Oosterse Kerken geen instrumentale muziek kent, wordt de koormuziek er een bijzondere betekenis toegekend. De leden van het ensemble hebben tijdens hun studie aan het conservatorium in Moskou in de meesterklasse zang hun opleiding als solo- en koorzanger afgesloten.
In Duitsland en andere Europese landen is het ensemble door vele optredens intussen bekend geworden. Op hun tournees doen de vier zangers onder leiding van de dr. Vladislav Belikov ook regelmatig Zwilbroek aan. Er zullen gezangen gepresenteerd worden uit de Russisch Orthodoxe liturgie, maar ook klassieke koormuziek en volksliederen uit hun thuisland.
Het concert begint om 16.30 uur. De entree is vrij. Een gift ter dekking van de kosten van de musici wordt gewaardeerd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant