De wijksportgroepen zijn weer van start gegaan. Foto: PR SFB
De wijksportgroepen zijn weer van start gegaan. Foto: PR SFB

Beweegjaar 50+ wijksportgroepen is weer van start gegaan

Algemeen

BERKELLAND - De eerste wijksportgroepen onder leiding van de buurtsportcoaches van de Sport Federatie Berkelland(SFB) zijn dinsdag 22 augustus weer van start gegaan.

De sportievelingen van het Hemminkhof in Ruurlo hebben het beweegjaar afgetrapt. Na een kopje koffie en wat vakantieverhalen zijn zij rustig begonnen met een balspel. Toen was het de beurt aan de twee groepen deelnemers van het Andriessenhuis in Borculo. Hier hebben ze ook een mooi opstapje gemaakt voor de lessen van aankomende periode. Volgende week start ook de wijksport groep op de Whemerhof in Eibergen. De week erna, op donderdag 7 september, start de laatste wijksport groep van de Koppel in Borculo onder leiding van Gerda, trainster bij gymvereniging Borchlo.

Waar en wanneer vinden de beweeguren plaats?
Ruurlo: Stichting Ontmoetingsruimte Hemminkhof op dinsdagmorgen van 8.45 uur tot 9.45 uur
Eibergen: in de Whemerhof op dinsdagmorgen van 10.00 uur tot 11.00 uur
Borculo: Careaz J.W. Andriessen op dinsdagmorgen van 10.30 uur tot 11.30 uur en op dinsdagmorgen van 11.30 uur tot 12.30 uur. In wijkgebouw de Koppel op donderdagmorgen van 09.00 uur tot 10.00 uur

Op dit moment zijn er 5,2 miljoen 50-plussers. Dit aantal zal de komende 30 jaar met 63% toenemen. Door de babyboom zal het aantal ouderen nog sterker stijgen dan voorheen. Gezonde voeding en een actieve leefstijl zijn strategieën die de kans op een gezonde en fitte oude dag kunnen vergroten. Daarnaast is het samen bewegen gezellig.

Meer informatie bij Susanne Horstman, mei: susanne@sportfederatieberkelland.nl, of tel. 0545-476727.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant