Cursus In Balans van start gegaan. Foto: PR
Cursus In Balans van start gegaan. Foto: PR

Cursus In Balans bij Vios Gym van start

Algemeen

BELTRUM - De cursus In Balans is op dinsdag 12 september van start gegaan. De deelnemers hebben positief gereageerd. Twee groepen van 20 personen volgen de 10 lessen (1uur per les) waarbij men onder begeleiding van Charles Knobben (fysiotherapeut in Eibergen en ambassadeur van Veiligheid.nl) leert in balans te blijven en steviger op de benen te staan.

Uit onderzoek blijkt dat ouderen na het volgen van de cursus maar liefst 61% minder kans maken om te vallen en dat hun valangst met 37% afneemt. Vios gym Beltrum vond dat deze cursus dan ook aangeboden moest gaan worden en dat het voor iedereen betaalbaar zou moeten zijn. Door de samenwerking met Kulturhus de Wanne en sponsering van Scharenborg Beltrum b.v. en Het Oranjefonds (project: alle jaren tellen) is dit gelukt.
De cursus wordt aangeboden voor €20 per cursus inclusief het cursusboek van 10 euro. Er zijn dusdanig veel aanmeldingen voor de cursus dat er een wachtlijst is. Daarom start in januari een derde In Balans cursus. Mensen vanaf 60 jaar die mee willen doen aan de lessen kunnen zich aanmelden via info@viosgym.nl of via 06-30897306.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant